Kol precedento įkvėpta Mokesčių inspekcija žada užsukti ratą iš naujo ir masiškai perkelti merdinčių įmonių skolas „feniksams“, tokį epitetą gavusios bendrovės vėl bankrutuoja.

„Viskas prasideda iš naujo. Nuo šiol nebus jokios naudos daryti „feniksą“, – įsitikinęs Modestas Kaseliauskas, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininkas.

Kovo 12 d. Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutartimi VMI naudai baigėsi jos mokestinis ginčas su UAB „Cleanex“. Šiai naujai įsteigtai bendrovei buvo pateikti reikalavimai sumokėti 1 122 779 Lt mokesčių ir su jais susijusių sumų, kurios buvo apskaičiuotos bankrutavusiai įmonei „Lichemus“.

Teismui pakako VMI surinktų įrodymų, kad nauja įmonė iš esmės yra ta pati buvusi įmonė, vėl aktyviai veikianti rinkoje – tik kitu vardu, bet iš esmės teikianti tas pačias paslaugas, bendradarbiaujanti su tais pačiais partneriais, dirbanti su tais pačiais klientais. Be to, nauja įmonė yra administruojama buvusios įmonės savininkų ar su jais giminystės arba kitais artimais ryšiais susijusių asmenų.

Šiuo metu pirmoje teismų instancijoje nagrinėjama 13 baudžiamųjų bylų pagal kategorija „Nusikalstamas bankrotas”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)