Antradienį su trikdžiais susidūrė GPM dalį paramai skirti norėję gyventojai, o trečiadienį sunkumų patiria ir dalis žmonių, bandančių pasinaudoti ir kitomis Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS) funkcijomis. Kaip Delfi nurodo VMI, dėl trikdžių kalti nustatyti tinklo įrangos sutrikimai.

„Nustačius tinklo įrangos sutrikimus, galimi laikini VMI EDS veikimo nesklandumai. Atsiprašome gyventojų už nepatogumus, šiuo metu problema šalinama“, – teigia VMI.

Mokesčių inspekcija pažymi, kad pastarosiomis dienomis stebimas dvigubai išaugęs pajamas deklaruojančių gyventojų skaičius: jei dar praėjusią savaitę per dieną pajamų deklaracijas pateikdavo apie 13-14 tūkst. gyventojų, šiomis dienomis – apie 25-28 tūkst. Pajamas šiemet iš viso jau deklaravo 1,26 mln, gyventojų.

Sistemos sutrikimas

Delfi klausė, ar yra galimybių pratęsti deklaracijų teikimo terminą, jei trikdžiai artimiausiu metu nebus išspręsti, tačiau VMI nurodo, kad pajamų deklaracijas iki gegužės 2 dienos pateikti bei atitinkamus mokesčius sumokėti turi tie asmenys, kuriems ši prievolė atsiranda dėl pritaikyto per didelio metinio neapmokestinamojo pajamų dydžio, taip pat tais atvejais, kai gauta pajamų iš individualios veiklos, nuomos pajamų iš gyventojų, užėmė atitinkamas pareigas bei kt.

„Kiti asmenys, kurie prievolės deklaruoti neturi, tačiau nori susigrąžinti susidariusias GPM permokas, tai padaryti gali ir po termino: iki gegužės 2 d. teisingai pateiktų deklaracijų permokos grąžinamos iki liepos 31 d., pateikus po termino – permokos grąžinamos kaip įmanoma greičiau, bet ne ilgiau nei per 90 dienų“, – nurodo VMI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją