Po metus trukusio teisminio proceso Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) antradienį paskelbė, kad milijonierius į VMI sąskaitą privalės sumokėti daugiau kaip 290 tūkst. eurų.

Tiek mokesčių, kuriuos sudarė Gyventojų pajamų mokestis (GPM) ir Privalomasis sveikatos draudimas (PSD), anot mokesčių administratoriaus, buvo nesumokėjęs J. Numavičius.

Ši suma buvo nustatyta atlikus mokestinį milijonieriaus patikrinimą dar 2013 m. rugpjūtį.

Floridoje gyvenantis verslininkas su VMI reikalavimu nesutiko ir teisme siekė, kad mokesčių administratoriaus priimti sprendimai būtų panaikinti. J. Numavičiui atstovaujantys advokatai aiškino, kad VMI nepagrindė dokumentais, kodėl jis valstybei liko skolingas daugiau kaip 290 tūkst. Eur.

Byloje surinktus duomenis teismas išanalizavo neviešuose posėdžiuose, nes informacija apie privačių asmenų mokestinius reikalus yra neskelbtina.

Pasak teismo, priimdami J. Numavičiaus ginčijamus sprendimus VMI inspektoriai neperžengė ribų, jie atitinka Viešojo administravimo įstatyme numatytus teisėtumo ir pagrįstumo kriterijus, be to, pagrįsti objektyviais duomenimis (faktais) ir teisės aktų normomis.

Teismo sprendimas dar negalutinis – J. Numavičiui atstovaujantys advokatai jį galės skųsti apeliacine tvarka Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)