Gavę pranešimą, gyventojai turėtų nedelsti ir skolą apmokėti, o jei šiuo metu dėl finansinių sunkumų to padaryti negali - kreiptis į mokesčių administratorių, perspėja VMI.

„Dauguma gyventojų laiku ir savarankiškai moka mokesčius, o pamiršusiems tą padaryti, VMI visuomet primena - siunčia e. laiškus“, - pranešime teigia VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Ji pažymi, jog gyventojai, kurie dar nėra interneto sistemos „Mano VMI“ naudotojai, apie vėluojamas sumokėti mokesčių sumas pranešimus gaus klasikiniu paštu.

VMI duomenimis, šiemet pajamas deklaravo daugiau kaip 1,3 mln. gyventojų, kurie į valstybės biudžetą sumokėjo daugiau kaip 123,5 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio.

Vis dėlto sumokėti GPM įmokas dar vėluoja 54 tūkst. gyventojų, kuriems šią savaitę VMI pradėjo siųsti priminimus apie pradelstus mokėjimus.

Gyventojai kviečiami atlikti mokėjimus iš karto, kai tik gaus pranešimus, kadangi už kiekvieną pradelstą mokėjimo dieną skaičiuojami delspinigiai (0,03 proc. nuo mokėtinos sumos už dieną) ir skola auga.

Mokesčių administratorius pažymi, kad gyventojai, susiduriantys su laikinais finansiniais sunkumais, turi galimybę atidėti mokėjimus ar juos išdėstyti dalimis, tam reikia kreiptis į Mokesčių inspekciją dėl galimybės sudaryti Mokestinės paskolos sutartį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)