Iki vidurvasario nepriemokos nebūtų išieškomos, nebūtų skaičiuojami delspinigiai.

„Prašome atidėti iki birželio 30 dienos. Realiai mokestinė pagalba būtų iki balandžio 30 dienos plius du mėnesiai būtų mokestinių paskolų sutvarkymui“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete sakė Edita Janušienė.

Pasak E. Janušienės, atidėti mokesčių mokėjimą turėtų būti leidžiama ne visoms nukentėjusioms įmonėms, o tik esančioms dviejų ministerijų patvirtintame per karantiną uždraustų veiklų sąraše.

„VMI prašo pagalbą teikti tik toms įmonėms, kurios bus išvardintos Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos įsakyme“, – pridūrė ji.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos atstovė Skaistė Barauskienė BNS informavo, kad ministerija sąrašo juodraštį jau perdavė derinti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai.

VMI Komunikacijos vadovės Rūtos Asadauskaitės teigimu, jeigu įmonės, kurioms dabar teikiama mokestinė pagalba, nebebus įtrauktos į naują sąrašą, joms susitvarkyti teks iki 2021 metų vasario pabaigos.

62 tūkst šalies įmonių yra pripažintos nukentėjusiomis dėl jų veiklos draudimo ar apribojimo per pirmąjį karantiną pavasarį. 50 tūkst. iš jų automatiškai buvo pritaikytos mokestinės pagalbos priemonės – jos galios iki šių metų pabaigos, tačiau iki vasario pabaigos įmonės su VMI turi atsiskaityti arba galutinai susitarti dėl sumokėjimo terminų.

Daugiau kaip 100 tūkst. eurų mokesčių nepriemoką šiuo metu turi 1085 nuo pandemijos nukentėjusios įmonės, o bendra jų mokesčių nepriemoka – 528,9 mln. eurų.

Iš viso krizės neigiamas pasekmes patyrusios įmonės ir žmonės turi apie 735,1 mln. eurų mokestinę nepriemoką.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)