Pasak VMG akcininko Sigito Paulausko, planuojamos investicijos sieks apie 130 mln. eurų, joje bus gaminamos pramoninės medienos konstrukcijos mažaaukščiams ir daugiaaukščiams pastatams, pakeisiančios gelžbetonį. Šiuo metu gamykla yra projektuojama.

„Ten bus tai, kas keis gelžbetonį. Statybos industrijai yra žaliava mediena ir įvairios medienos konstrukcijos ir perdengimai, kurie neutralizuoja CO2 statybose. Tai atitinka Europos Sąjungos Žaliąjį kursą“, – BNS sakė S. Paulauskas.

Jo teigimu, statybos turėtų būti baigtos 2023 metais, o naujoje gamykloje bus sukurta bent 350 naujų darbo vietų.

Su šia naujausia įmone Akmenės LEZ veiks jau trys VMG gamyklos. Šiemet ji baigė statyti 140 mln. eurų vertės medžio drožlių gamyklą, o metų viduryje pradėjo kitą – 76 mln. eurų vertės baldų gamybos įmonę.

Be kita ko, kitų metų sausį VMG ketina statyti dar vieną gamyklą Baltarusijoje, Borisove. Pasak S. Paulausko, ji gamins baldus Švedijos baldų prekybos tinklui „Ikea“. Į ją ketinama investuoti 25 mln. eurų, o statybas baigti 2022 metų pirmąjį ketvirtį.

„Ten bus kaip tęsinys esamos gamyklos, statoma didinant pridėtinę vertę gamyklai Borisove“, – teigė S. Paulauskas.

Šiuo metu VMG turi dvi gamyklas Baltarusijoje.

VMG anksčiau skelbė, kad iki 2025–2027 metais į naujas įmones ir verslo kryptis planuojama investuoti maždaug 700 mln. eurų.

„VMG grupę“ sudaro 25 įmonės, kuriose dirba daugiau nei 4,5 tūkst. darbuotojų. Jos produkcija eksportuojama į daugiau kaip 40 pasaulio šalių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)