Pasak VMG grupės generalinio direktoriaus Egidijaus Mockaus, grupės sprendimą tapti žirginio sporto rėmėja lėmė dar neišnaudotos šio sporto galimybės Lietuvoje ir jo potencialas šalies vardo garsinimui visame pasaulyje. Be to, palankios sąlygos jauniems sportininkams ruoštis varžyboms yra svarbi dedamoji, galinti reikšmingai paveikti jų pasirodymo rezultatus.

„Stebėdami augantį žirginio sporto šakos populiarumą ir vis stipresnius mūsų sportininkų pasirodymus tarptautinėse varžybose manome, kad būtent šis sportas gali įtvirtinti Lietuvos vardą tarp lyderiaujančių šalių pasaulyje. Kartu puikiai suprantame, jog norint kelti žirginio sporto lygį, o raiteliams suteikti tarptautines tobulėjimo galimybes, tam reikalinga atitinkama pagalba, kurią mes esame pasiruošę suteikti“, – teigia E. Mockus.

LŽSF generalinės sekretorės Gintarės Šakytės teigimu, VMG grupės tapimas pagrindiniu federacijos rėmėju yra svarbus įvykis žirgų sporto bendruomenei ir sportininkams, sėkmingai besivaržantiems tarptautiniuose turnyruose ir siekiantiems patekti į 2024 m. vyksiančias olimpines žaidynes.

„Nors žirginis sportas lietuviams nuo seno yra artimas, mūsų, kaip organizacijos, tikslas yra ne vien plėtoti šį sportą Lietuvoje, rengti aukšto meistriškumo sportininkus bei skiepyti meilę žirgams.

Solidus šalies atstovavimas tarptautinėse varžybose taip pat yra vienas iš keliamų uždavinių. Šis sportas yra vienas brangiausių pasaulyje, tačiau, deja, dažnai nesulaukia pakankamai rėmėjų, tad dėmesys iš tokių tarptautinių kompanijų kaip VMG grupė mums leidžia tikėtis, kad artėjančiose olimpinėse žaidynėse turėsime Lietuvos vardą atstovausiančių šios sporto šakos atstovų“, – sako federacijos atstovė.

LŽSF yra Tarptautinės žirginio sporto federacijos (FEI) narys, kurį FEI pripažino kaip vienintelį žirginio sporto valdžios organą Lietuvos teritorijoje. LŽSF turi teisę kurti ir taikyti šalies žirginio sporto čempionatų, pirmenybių, taurių varžybų ir kitų žirginio sporto varžybų taisykles. Taip pat LŽSF nustato žirginio sporto renginių organizavimo ir vykdymo taisykles.

2011 m. asociacija, pakeitusi pavadinimą iš Lietuvos žirginio sporto sąjungos (LŽSS) į Lietuvos žirginio sporto federaciją, tapo nuo 1989 m. veikusios LŽSS teisių ir pareigų perėmėja bei tradicijų tęsėja.
Tarptautinę VMG grupę sudaro 25 įmonės, jose dirba per 5 tūkst. darbuotojų. Daugiau nei 90 proc. grupės produkcijos eksportuojama į 40 pasaulio šalių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)