Plėtros planus regione grupė antradienį pristatė premjerei Ingridai Šimonytei.

„Šita laisvoji ekonominė zona yra jauniausia, bet čia tikrai matome jau labai įspūdingus projektus ir tų įspūdingų projektų turėtų būti ir daugiau. Manau, kad tai žada Akmenei tiesiog naują kvėpavimą ir labai norėčiau tikėtis, kad tą pavyks pamatyti artimiausiu metu“, – antradienį spaudos konferencijoje Akmenės rajone sakė premjerė I. Šimonytė.

VMG į dvi naujas gamyklas Naujojoje Akmenėje planuoja investuoti daugiau nei 250 mln. eurų ir jose sukurti 850 darbo vietų.

Akmenės LEZ jau veikia medienos drožlių plokštės gamykla, tapusi didžiausia Lietuvos istorijoje plyno lauko investicija. Į ją investuota 146 mln. eurų ir sukurta 140 naujų darbo vietų. Šiemet į šią gamyklą planuojama investuoti dar 15 mln. eurų ir padidinti jos pajėgumus.

Investuotojo ir vienintelio VMG grupės akcininko Sigito Paulausko teigimu, teritorijoje šiuo metu taip pat vystomi du nauji projektai – baldų gamybos ir konstrukcinės medienos gamyklos.

Naują 90 mln. eurų. vertės korpusinių baldų gamyklą VMG grupė čia pradėjo statyti pernai, o jį baigti planuojama 2022 metų antroje pusėje. Gamykloje bus sukurta apie 500 naujų darbo vietų.

Be to, čia turėtų iškilti 170 mln. eurų vertės medienos konstrukcijų gamykla. Projektą ketinama pradėti šiemet ir užbaigti per trejus metus, sukuriant apie 350 naujų darbo vietų.

„Iki 2025 metų taip pat bus vystomos atsinaujinančios energetikos galimybės, diegiamos inovacijos, tobulinama infrastruktūra, todėl investicijų suma vien gamybiniais įrengimais neapsiriboja“, – komentare BNS paaiškino grupė.

Iki metų pabaigos, investavus beveik 900 tūkst. eurų, čia planuojama įrengti vieną iš galingiausių šalyje ant pastato stogo įrengtą 2 megavatų (MW) saulės energijos parką.

Akmenės LEZ taip pat numatyta statyti ir 30 MW vėjo jėgainių parką. Investicijos į jį sieks apie 33 mln. eurų, o projektą užbaigti ketinama iki 2024-ųjų.

VMG grupė šiemet Lietuvoje ir užsienyje planuoja pasiekti ir viršyti 400 mln. eurų apyvartą, kai 2020-aisiais gavo gavo 331 mln. eurų konsoliduotų pardavimo pajamų.

S. Paulausko teigimu, nors šiemet rinkose dėl koronaviruso pandemijos vis dar esama neapibrėžtumo, grupė planuoja produkcijos parduoti daugiau.

„Prognozuojame, kad šių metų konsoliduoti pardavimai gali perkopti ir 400 mln. eurų“, – pranešime teigia S. Paulauskas.

Vien Lietuvoje grupė praėjusiais metais gavo 180,9 mln. eurų pardavimo pajamų – 8,7 proc. mažiau nei 2019 metais, kai jos siekė 198,1 mln. eurų. Ji pranešė, kad 2020 metais šalyje uždirbo 19,8 mln. eurų konsoliduoto grynojo pelno – 1,6 proc. daugiau nei 2019 metais (19,5 mln. eurų).

Šiuo metu VMG grupę sudaro 25 įmonės, kuriose dirba daugiau nei 5 tūkst. darbuotojų (Lietuvoje – 2 tūkst.) Kompanijos produkcija eksportuojama į daugiau kaip 40 pasaulio šalių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)