Anykščių rajone įsikūrusi gamykla pirmoji Lietuvoje pradėjo gaminti specialiose džiovyklose džiovintas malkas. Daugiau kaip 90 proc. produkcijos bendrovė eksportuoja į tokias šalis kaip JAV, Didžioji Britanija, Airija, Nyderlandai ir kt.

Pernai, nepaisant pandemijos, vietoje planuotų naujų 20 darbo vietų „VLI Timber“ gamykla sukūrė pusantro karto daugiau. Nors metų pradžioje dėl užklupusios pandemijos būta ir nerimo, įmonė iškėlė ambicingus augimo tikslus, sudaro vidinių finansavimo resursų ir pritraukė išorinių investicijų.

„Per pirmąjį karantiną suplanuotą finansavimą pristabdė ir verslo partneriai, ir bankai, – pasakoja Darius Lackus, „VLI Timber“ generalinis direktorius. – Tačiau matėme augančias užsakymų apimtis, didėjančias galimybes parduoti daugiau jau esamose ir naujose rinkose. Buvo akivaizdu, kad norėdami auginti verslą, turime plėstis ir investuoti.“

Nors metų pradžioje dalis verslo partnerių susilaikė nuo žadėto finansavimo, įmonė peržiūrėjo savo resursų valdymą, surado galimybių efektyviau organizuoti prekių pristatymą klientams, kad sandėliavimas truktų kuo trumpiau, o apmokėjimas už atliktus užsakymus pasiektų greičiau.

Įmonės vadovas tęsia, kad įvertinę gamybos organizavimą ir ryžtą augti, praėjusių metų viduryje investuoti panoro kiti partneriai. Į naują gamybos infrastruktūrą pernai įmonė investavo 1 mln. Eur, šiemet investicijų bus atlikta dar daugiau – 1,5 mln. Eur.

Plečiantis gamybai, prireikia daugiau kvalifikuotų specialistų – pradžioje naujai įrangai sumontuoti ir parengti gamybai, vėliau – ją prižiūrėti. Todėl šiuo metu įmonė vėl ieško naujų darbuotojų – pramonės ir gamybos inžinierių, šaltkalvių remontininkų, gamybos darbuotojų.

Prieš dvejus metus įmonė iškėlė ambicingą tikslą – per dešimt metų pasiekti 100 mln. Eur apyvartą. Tai reiškia, kad kasmet vidutiniškai reikėtų augti po 40 proc.

„Tikslo neatsisakome ir dabar, nors pandemija kiek pristabdė augimą,“ – aiškina įmonės vadovas. Pernai „VLI Timber“ apyvarta sudarė 5 mln. Eur – 30 proc. daugiau nei 2019 m.

Šiuo metu gamykloje dirba beveik 70 etatinių darbuotojų. Iki metų pabaigos tikimasi kolektyvą paauginti iki 90-100 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)