Deja, bet jiems teks palaukti rudens, nes dabar visas priekrantėje sugautas žuvis suvalgo poilsiautojai, o žvejyba Baltijos jūroje uždrausta, rašo „Vakarų ekspresas“.

Žvejų ir menkių poilsį kontroliuoja net karo lakūnai. Dabar dar šiek tiek darbuojasi Baltijos jūros priekrantės žvejai, žvejojantys nuo Nidos iki Latvijos sienos.

Kadangi vanduo Baltijos jūroje labai šiltas, kartais jo temperatūra siekia net 24 laipsnius, be to, jis žydi, menkėms trūksta deguonies, jos pasitraukė gilyn į jūrą, į šaltesnius vandenis, tad priekrantės žvejai jų nebepagauna.

Į jų tinklus patenka tik vienas kitas karšis ar žiobris - iš Kuršių marių migruojančios žuvys. Tačiau priekrantės žvejai jas tradiciškai iškart rūko ir parduoda vasarą Klaipėdos kraštą užplūdusiems poilsiautojams.

Tokia tradicija gyvuoja mažiausiai 30 metų.

Anksčiau priekrantės žvejybos įmonių buvo 103, o dabar liko tik 60. Kai kurios jų, veiklos nevykdžiusios 3 metus, buvo tiesiog išbrauktos iš sąrašo, kitos pasidavė agitacijai ir pasitraukė iš žvejybos verslo už tai gaudamos valstybės ir Europos Sąjungos kompensaciją. Vidutinis kompensacijos dydis - 100-130 tūkst. litų.

Nuo pernai rudens iki dabar iš verslo gavusios kompensaciją pasitraukė 24 priekrantės žvejybos įmonės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją