Rusijos pietų Sibire esančio Barnaulo miesto parduotuvėje galima įsigyti vieno iš Lietuvos pasididžiavimų – legendinio sūrio „Džiugas“, kuris tapo lietuviškos įmonės „Žemaitijos pienas“ vizitine kortele. Tačiau netikėta yra tai, kad ant šio sūrio įpakavimo parašyta, jog tai sūris iš Argentinos.Taip pat parašyta, kad šis kietasis sūris yra parmezanas. Tiesa, gamintojas nurodytas toks, prie kurio mes visi ir įpratome - „Žemaitijos pienas“.

Lietuviška pieno produkcija visuomet buvo gausiai eksportuojama į Rusiją, kur buvo laikoma itin aukštus kokybės standartus atitinkančia. Tiesa, Rusijai įvedus tam tikras sankcijas ES produkcijai, nemažai gamintojų teko nutraukti savo produkcijos tiekimą į Rusiją, tame tarpe ir sūrio gamintojams iš Lietuvos.

Nuo sankcijų įvedimo pradžios pasitaikė daug atvejų, kai uždrausta produkcija patekdavo į Rusijos rinką, nurodant kitą šalį gamintoją. Pavyzdžiui, į Rusiją buvo importuojamos baltarusiškos austrės, kurios įprastai auginamos Prancūzijoje.

Su „Žemaitijos pieno“ atstovais DELFI kol kas nepavyko susisiekti.

Pažiūrėjus į „Džiugo“ etikečių pavyzdžius, kurie nurodyti „Žemaitijos pieno“ internetiniame puslapyje, galima matyti, kad apipavidalinimas yra labai panašus, skiriasi tik tai, kas parašyta ant etiketės.
Džiugo sūrio etiketė gamintojo puslapyje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (800)