„Dabar mažos parduotuvės privalo rinkti tiek plastikinę, tiek stiklinę tarą, manome, tai perteklinis ribojimas mažoms parduotuvėms, todėl jos, esančios iki 60 kvadratinių metrų ploto, taros rinkti neprivalėtų“,– teigė ministras.

Be to, ketinama mažoms parduotuvėms pailginti higienos pasų galiojimo terminą.

„Šiuo metu gerosios higienos praktika reikalauja, kad darbuotojai gautų higienos pasus kas du metus, manome, kad galima šitą terminą vėlinti“,–teigė V. Sinkevičius.

„Lygiai taip pat dėl higienos pasų, dabar įdomus niuansas, kažkada paruoštas rekomendacinis pasas yra įtrauktas kaip rekomendacija ir visos įmonės už tai susimoka nemažus pinigus, apie pusę tūkst. eurų, norėtume tai pašalinti, nes tai nėra privalomas reikalavimas. Higienos pasas turi būti patvirtintas Veterinarijos tarnybos“,– pridūrė ministras.

Taip pat ketinama sudaryti galimybes iki 500 kv. metrų ploto parduotuvėms, netvarkančioms mėsos ar kitos nefasuotos gyvūninės kilmės produkcijos, veiklą registruoti Maisto ir veterinarijos tarnyboje, atsisakant perteklinių taisyklių ir leidimų, kuriuos įmonės privalo gauti, nors nefasuoja prekių.

Premjeras su kai kuriais ministrais trečiadienį svarstė priemonių paketą, kaip mažinti naštą smulkiajam verslui, ginti vartotojus, skaidrinti santykius tarp prekybos tinklų ir tiekėjų.

Visus siūlymus ketinama viešai paskelbti lapkričio 12 dieną, o teisės aktus planuojama priimti lapkričio 21 arba 28 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)