„Jau dirbu nuo 2013 metų rugsėjo, septynerius metus tikrai daug intensyvaus darbo turėjome su komanda. Rezultatai tą parodo patys už save, daug istorinių dalykų nuveikėme. Šiuo metu, kai gavome finansavimą visam sinchronizacijos paketui praktiškai, jau antras etapas, kai visi projektai pastatyti ant bėgių, įmonės valdybos sistema yra sutvarkyta, tai pasitarėme su valdyba ir nusprendėme naujos energijos įlieti. Nes septyneri metai intensyvaus bėgimo tikrai jaučiasi“, – Eltai sakė D. Virbickas.

Anot jo, sinchronizacijos projektų įgyvendinimas nenutrūks.
„Tam atsakingai su valdyba ruošėmės, ir pavaduojantis Vidmantas Grušas, turintis ilgametę patirtį energetikoje, dešimtmečiais skaičiuojamą, yra inžinierius, užtikrins ir techninius patikimumo reikalus, ne tik strateginius projektus. Jis yra dalyvavęs ir projektų valdyme. Jis mane pavaduodavo atostogų metu“, – teigė D. Virbickas, pridurdamas, kad naujojo vadovo laukia tie patys darbai, kurie jau buvo numatyti planuose.

„Niekas nesikeičia – nei tikslai, nei prioritetai, ir toliau sieksime nacionalinėje energetikos strategijoje numatytų tikslų, antiastravinio įstatymo nuostatas įgyvendinti, sinchronizacijai svarbius projektus. Tai niekas nesikeičia, pavaduojantis procesuose dalyvavo ir žino viską nuo A iki Z“, – Eltai sakė D. Virbickas.

Kol kas konkrečių planų dėl ateities D. Virbickas teigė neturįs.
„Laikau save energetikos profesionalu. Būdamas vadovu neatitolau nuo energetikos, nes dirbu energetikos smaigalyje esančioje įmonėje, pagilinau savo vadybines žinias. Čia galėčiau save labiausiai realizuoti. Konkrečių planų dar šiandien neturiu“, – teigė jis.

D. Virbickas įmonę palieka abipusiu sutarimu. Nuo spalio 16 dienos „Litgrid“ valdyba laikinuoju įmonės vadovu skiria Vidmantą Grušą, „Litgrid“ Perdavimo tinklo departamento direktorių.

V. Grušas yra inžinierius energetikas, vadovaujantis „Litgrid“ Perdavimo tinklo departamentui nuo 2011 metų. V. Grušas yra įgijęs energetikos įmonių valdymo kvalifikaciją Skandinavijos tarptautiniame vadybos institute (SIMI) Danijoje bei Baltijos korporatyvinio valdymo institute (BICG).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)