Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) sausio 5 dieną galutinai atmetė „VIPC Klaipėda“ skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo 2020-ųjų birželį ir Apeliacinio teismo pernai kovą priimtus sprendimus netenkinti bendrovės ieškinio.

„VIPC Klaipėda“ iš „Danske Bank“, NŽT arba abiejų solidariai siekė 1,368 mln. eurų žalos ir 5 proc. metų palūkanų atlyginimo. Anot „VIPC Klaipėdos“, jai iškėlus bankroto bylą bankas vilkino jos statinių pardavimą, o NŽT pareiškus apie ketinimus nutraukti sklypų nuomos sutartį, statiniai ir nuomos teisės varžytinėse buvo parduotos už mažesnę kainą.

LAT teigimu, žemesni teismai teisingai konstatavo, kad NŽT tinkamai bendradarbiavo su „VIPC Klaipėda“ ir nepadarė neteisėtų veiksmų, galėjusių lemti žalos atsiradimą.

„Ieškovės kasacinio skundo argumentai nesudaro teisinio pagrindo keisti ar naikinti apeliacinės instancijos teismo sprendimą", – rašoma LAT nutartyje.

2018 metais buvęs „Trinyčių“ verpimo cechas, administracinis pastatas, keletas mažesnių statinių ir sklypų nuomos teisė bendrovei „Gaudesta“ varžytinėse parduota už 730 tūkst. eurų. Iki tol turtas buvo pardavinėjamas už 2,9 mln. eurų pradinę kainą

Bankroto byla „VIPC Klaipėdai“ iškelta 2010 metais.

Įmonė valdė 5 ha ploto žemės sklypą buvusioje Klaipėdos „Trinyčių“ gamyklos teritorijoje. Šioje vietoje 2005 metais bendrovė „Invalda“ su Švedijos kapitalo kompanija „Arpberg Forvaltning“ planavo plėtoti daugiabučių kvartalo „Butsargė“ projektą, tačiau 2009 metais akcijas pardavė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją