Bendrovė planuoja iškelti veiklą, susijusią su rinkodara bei verslo vystymu.

„Vinted“ vykdomasis direktorius Mantas Mikuckas vz.lt teigė, kad apie 20 proc., arba maždaug 40 žmonių, pasak vadovo, bus atleisti. Tačiau tikinama, kad Vilniaus biuras ir toliau liks svarbiausia „Vinted“ produkto kūrimo ir aptarnavimo vieta.

Vienas iš „Vinted“ įkūrėjų Justas Janauskas socialiniame tinkle „Facebook“ ketvirtadienį rašė, kad įmonė keičia strategiją.

Justas Janauskas

„Keičiame „Vinted“ strategiją iš orientuotos į produktą į orientuotą į augimą. Per pastaruosius tris mėnesius patvirtinome kitokį verslo modelį, kuris suteikė neįtikėtiną augimą mūsų įmonei ir bendruomenei. Per pastarąsias aštuonias savaites beveik padvigubinome mūsų verslo apimtis Vokietijoje. Šiandien mums reikia žengti dar vieną žingsnį, spendimas labai nelengvas. Mes keičiame mūsų išlaidų struktūrą taip, kad ji atitiktų naująją augimo strategiją, kuris itin orientuota į rinkodarą“, - tvirtino jis.

Socialiniame tinkle jis rašė, kad atleidžiama 25 proc. „Vinted“ dirbančių žmonių.

„Galimybė vėliau perinvestuoti sutaupytas lėšas į augimo rinkodarą garantuos visiškai kitokių rezultatų „Vinted“ tiek trumpalaikėje, tiek ir ilgalaikėje perspektyvoje. Berlyne atidarome naują biurą, į kurį planuojame perkelti dalį savo verslo pagrindo. Visų pirma ten perkelsim dalį rinkodaros ir stambiausius vadovus. Tai užtikrins mums galimybę pritraukti pasaulinio lygmens talentų, būtinų tolimesniam įmonės augimui", - tvirtino J. Janauskas.

Jis rašė, kad Biuro Miunchene nebeliks, bus koncentruojamos operacijas Berlyne. Šis pokytis suteiks galimybę sutaupyti lėšų, kurios bus perinvestuotos į augimo rinkodarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)