„Šauni, kompaktiška Lietuvos sostinė yra viena iš svarbiausių priežasčių, lemiančių sparčią šalies turizmo plėtrą“, – rašo „Telegraph“ kelionių apžvalgininkas Hughas Morrisas.

Puikų įspūdį jam paliko centrinė Lietuvos sostinės dalis:

„Didžiausiu viduramžių senamiesčiu centrinėje ir vakarų Europoje galintis pasigirti Vilnius yra vis populiaresnis dėl šildančio istorinio pojūčio, žavingo architektūrinio paveldo ir šurmuliuojančios kavinių kultūros.“

Apžvalgininkas taip pat pataria keliautojams užsukti į unikalų Užupio rajoną, kuris garsėja ir savo konstitucija.

Britų dienraštis skaičiuoja, kad kelionė į Vilnių iš viso kainuoja 150,94 svarų sterlingų. Maždaug po pusę šios sumos sudaro pragyvenimo išlaidos ir nakvynė.

Antroje leidinio sudaryto pigiausių Europos miestų sąrašo vietoje atsidūrė Ryga (kelionės kaina 167,15 svarų), trečioje – Varšuva (169,95 svarų).

Kitiems miestams sąraše atiteko tokios vietos: Pafos (Kipras), Krokuva, Lisabona, Budapeštas, Atėnai, Maskva, Praha, Lilis, Talinas, Strasbūras, Dubrovnikas, Berlynas, Edinburgas, Nica, Palma, Madridas, Viena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)