Jame sveikinimo žodį tars Europos Komisijos nariai – už energetiką atsakinga Kadri Simson bei už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas Virginijus Sinkvevičius, taip pat Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Forume dalyvaus energetikos, aplinkos, susisiekimo ir žemės ūkio ministrai.

„Forumo „Vilnius GreenTech“ misija – ne tik suburti ekspertus, verslo, mokslo ir politikos atstovus diskutuoti apie technologinę pažangą ir sprendimus, kurie leidžia kurti žaliąja ekonomika paremtą ateitį, bet ir identifikuoti didžiausią teigiamą įtaką galinčius turėti sprendimus bei skatinti sutarti dėl jų realizavimo ir jiems būtinų lėšų skyrimo“, – teigia organizatoriai.

Renginio dalyviai diskutuos, ar koronaviruso pandemija neįšaldys žaliosios ekonomikos proveržio, jie aptars naujosios Vyriausybės planus energetikos ir transporto sektoriuje, elektros tinklų sinchronizavimo su žemynine Europa projektą, transporto elektrifikavimo ir kitas temas.

Forume, kuris anksčiau buvo žinomas kaip Vilniaus energetikos forumas ir Susisiekimo konferencija, taip pat dalyvaus Lietuvos ir užsienio verslo atstovai, ekonomistai, analitikai, ambasadoriai.

Iš viso laukiama apie 70 pranešėjų ir diskusijų dalyvių, iš viso – apie 3 tūkst. dalyvių. Renginį organizuoja žurnalas „Valstybė“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)