Forumo pranešėjai nedramatizuoja pernai, lyginant su 2015 metais, 2,5 proc. smukusiu prekių ir paslaugų eksportu, ir ragina ieškoti naujų tarptautinių rinkų už Europos Sąjungos (ES) ribų.

Pasak ekspertų, aktyviau prie eksporto skatinimo prisidėti turėtų Vyriausybė, vykdydama efektyvesnę ekonominę diplomatiją bei padėdama spręsti problemas valstybiniu lygiu.

Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Valdas Sutkus teigia, kad Lietuvai, kaip mažai valstybei, sunkiau rasti rinkų prekėms eksportuoti.

„Tenka ilgiau įrodinėti, kad, nors ir esame nedideli, sugebame pagaminti geros kokybės produkciją. Todėl jausdami vis didėjantį Lietuvos verslo susidomėjimą užsienio rinkomis aktyviai dirbame su valstybės institucijomis, ambasadomis. Tikimės, kad, naujai Vyriausybei padedant, pavyks aptarti šiuos klausimus ir padidinti šalies eksporto galimybes“, – sakė V. Sutkus.

Lietuvos verslas pastaruoju metu siekia įsitvirtinti nors ir tolimose, bet didelį potencialą turinčiose rinkose: Indijoje, Kinijoje, JAV.

LVK ir „MakesYouLocal“ organizuojamoje konferencijoje pasisakys ir pastarosios kompanijos vadovas iš Danijos Maxas Riisas Christensenas, jis pasidalys ilgamete patirtimi atvedant eksportuotojus į Skandinavijos rinką.

„Equity & Grant Limited“ vadovas iš Didžiosios Britanijos Markas Gaskellas pasakos apie verslo ypatumus Irane ir galimybes pradėti veiklą šioje daug potencialo turinčioje rinkoje.

Kompanijos „Linearis“ atstovas iš Latvijos Voldemaras Bredikis pasidalys savo įžvalgomis apie Kinijos rinką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)