„Praėjusią savaitę, 27 dieną, įsigaliojo administracijos direktorės įsakymas, pagal kurį leidžiama šildymą pagal poreikį pradėti ugdymo įstaigose ir trijose gydymo įstaigose. <...>

Gydymo įstaigos yra nuolat apklausiamos, koks yra poreikis dėl šildymo ir iš visų Vilniaus savivaldybei pavaldžių gydymo įstaigų, dėl šildymosi poreikį išreiškė tik trys“, – sakė jis. Patikslinta, kad šildyti patalpas pradėjo Naujosios Vilnios poliklinika, Vilniaus miesto klinikinė ligoninė ir Psichikos sveikatos centras.

Visgi, kaip pabrėžė, tai nėra bendra ir oficiali šildymo sezono pradžia.

„Tačiau tikrai žinome, kad visos ugdymo įstaigos pradėjo šildytis, kuriose vyksta ugdymo procesas, o gydymo įstaigos, dalis šildosi, dalis, manau, netrukus pradės“, – kalbėjo atstovas.

Jis svarstė, kad įprastai šildymo sezonas būdavo pradedamas bendrai šildymą įjungiant visoms ugdymo ir gydymo įstaigoms, o kiek vėliau ir gyventojams, tačiau šiemet sprendimas kitoks.

„Orai – labai permainingi. <...> O kad nejungti visoms vienu kartu reikia jiems to ar ne, apsiklausėme dėl poreikio ir dėl to buvo priimtas toks sprendimas“, – aiškino G. Grubinskas.

„Delfi“ primena, kad apie vakar pradėtą šildymo sezoną pranešė ir Vilniaus rajono savivaldybė. Buvo informuota, kad nuo vakar, spalio 4 d., rajono savivaldybės teritorijoje esančiose švietimo ir gydymo įstaigose, kurios šildosi individualiai, ir švietimo bei gydymo įstaigose, kurios yra aprūpinamos iš centralizuotų šilumos tiekimo tinklų, skelbiama šildymo sezono pradžia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją