Sklypo savininkai maždaug po metų šioje teritorijoje planuoja pradėti administracinių, prekybinių ir gyvenamųjų patalpų komplekso statybas.

„Šiuo metu yra projektavimo stadija. Sostinės turgus bus naikinamas, jo vietoje iškils minėtos paskirties namai. Kai bus baigtas projektavimas, gautas statybos leidimas, kitų metų pavasarį planuojame pradėti statybas“, - DELFI sakė sklypą valdančios bendrovės „Network Solutions Lt“ atstovė Jolanta Tarasonienė.

Šio turgaus savininkai niekada neslėpė, kad ši prekyvietė yra kompromisinis sprendimas, kol buvo kritusios nekilnojamojo turto (NT) kainos.

Šalia turgavietės tiems patiems savininkams priklausančiame sklype šiuo metu yra iškilę du daugiabučiai „Koriai“.

Juos reklamuojančiame ir pirkėjams siūlančiame tinklalapyje nurodoma, kad ten iškils dar du nauji vienuolikaaukščiai.

Romas Adomavičius
Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius DELFI sakė, kad tam sklypui parengtame detaliajame plane numatyta komercinė ir gyvenamoji statyba.

„Taigi galimai ten gali atsirasti kažkoks prekybos centras. Kol kas teritorijos plėtotojai ten stato gyvenamuosius namus“, - teigė jis.

Pasak vicemero, jiems 2008 m. buvo leista trejiems metams įsteigti laikiną turgavietę, kol buvo NT krizė.

Turgus veiklą pradėjo 2010 m. pabaigoje.

„Dabar, kai įsivažiuoja Kalvarijų turgavietė, dvi turgavietes turėti šalia yra nelogiška. Jie jau pastatė gyvenamuosius namus ir greičiausiai ruošia kažkokį prekybos centrą. Tačiau konkrečių žingsnių dėl to nėra žengta“, - kalbėjo R. Adomavičius.

DELFI primena, kad Kalvarijų turgaus rekonstrukcija turėtų būti baigta 2017 m. pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)