Joje mokomosios bendrovės, dalyvaujančios „accelerator_x“ programoje, pirmą kartą pristatys savo sukurtas paslaugas ir produktus.

„Litexpo“ prisistatys 130 jaunųjų bendrovių, beveik 400 mokinių, pranešė „Lietuvos Junior Achievement“.

Pasak „Lietuvos Junior Achievement“ vadovės Andželikos Rusteikienės, šiemet mokyklose veikia rekordinis jaunųjų verslų skaičius – dabar jis siekia daugiau nei 800 bendrovių. Mugės lankytojai galės susipažinti su 130 iš jų.

Anot A. Rusteikienės, įkurdami savo bendroves, antreprenerystės šiemet mokosi daugiau nei 3 tūkst. vaikų. „accelerator_x“ programos metu jie praeina visą verslo kūrimo kelią – patys renkasi pradinį kapitalą platindami akcijas, kuria produktus, pardavimo ir rinkodaros strategijas, dirba komandoje, o baigę mokymosi metus — bendrovę uždarys.

„accelerator_x“ – tai „Lietuvos Junior Achievement“ programa, suteikianti 9–12 klasių mokiniams realią verslo patirtį dar mokyklos suole. Mokiniai spręsdami vietos problemą, atliepdami rinkos poreikį arba tiesiog testuodami savo idėjas kuria skirtingus verslus ir skleidžia verslumo dvasią. Ši programa nėra verslo simuliacija, tai realaus verslo kūrimo patirtis supažindinant, kaip verslas yra vystomas, valdomas bei leidžiant mokiniams patiems priimti svarbiausius su jų verslu susijusius sprendimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)