„Išsiaiškinome, kad šis vežėjas gyventojams pateikia užaukštintas sąskaitas, atliekas veža nekokybiškai. Gauname labai daug gyventojų skundų, todėl nutarėme vežėją pakeisti“, - DELFI ketvirtadienį sakė UAB „Būsto investicijų valdymas“ akcininkė ir vadovė Jūratė Žeimienė.

Jos teigimu, bendrovei „Ecoservice“ jau išsiųstas pranešimas apie sutarties nutraukimą. Per du mėnesius namų priežiūros bendrovės ketina susitarti su kitais atliekų vežėjais.

„Žvėryno, Naujamiesčio, Karoliniškių ir Viršuliškių gyventojų šiukšlės tikrai bus išvežtos“, - patikino J. Žeimienė.

Bendrovės „Ecoservice“ generalinis direktorius Saulius Budrevičius ketvirtadienį DELFI pareiškė, kad išsamiau situaciją įmonė komentuos penktadienį.

„Šį vakarą galiu pasakyti tik tiek, kad įmonės, kurios nutraukia sutartis, metus laiko nėra mokėjusios už paslaugas. Rinko iš gyventojų pinigus, tačiau su mumis neatsiskaitė. Šiuo metu teismas yra priteisęs 4 mln. litų skolos. Rytoj mes, matyt, kreipsimės į prokuratūrą dėl tolimesnių veiksmų“, - sakė S. Budrevičius.

Jis, savo ruožtu, taip pat patikino, kad gyventojai dėl šio konflikto nenukentės.

DELFI primena, jog anksčiau buvo pasigirdę kalbų, kad visos keturios „Būsto investicijų valdymo“ įmonės yra parduodamos, o jas nupirkti esą taikosi „Rubicon group“ įmonė „City service“.

Sostinės savivaldybės opozicija skelbė, esą dėl sandorio jau susitarta ir perspėjo apie Vilniui gresiančią daugiabučius gyvenamuosius namus administruojančių įmonių koncentracija „vienose rankose“.

Vilniuje iš viso skaičiuojamos 25 daugiabučius namus administruojančios įmonės ir septynios atliekų tvarkymo įmonės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją