Kaip rašoma pranešime, CAST AI – JAV programinės įrangos bendrovė, vystanti kelias debesijas jungiančią (angl. Multi-Cloud) platformą, kuri padeda vartotojams vienu metu tvarkyti ir optimaliai išnaudoti kelių debesų kompiuterijos tiekėjų paslaugas.

„Sukūrėme CAST AI tikėdami, kad skirtingų debesijų sąveika turėtų būti toks pat paprastas veiksmas kaip ir apsipirkimas internete“, – sako bendrovės generalinis direktorius Yuri Frayman‘as

CAST AI per pradinio kapitalo pritraukimo etapą (angl. Seed round) pritraukė 7,7 mln. JAV dolerių investiciją iš rizikos kapitalo ir verslo angelų fondų.

„Manau, kad kelių debesijų infrastruktūra – viena iš reikšmingiausių ir milžinišką naudą vartotojams teikiančių naujovių informacinių technologijų srityje. Investavome į CAST AI, nes remiame misiją demokratizuoti debesijų rinką ir sudaryti sąlygas vartotojams laisvai rinktis ir keisti paslaugų tiekėjus“, – sakė Oleg‘as Malenkov‘as, fondo „TA Ventures“ partneris.

Šiuo metu Vilniuje įsikūrusiame CAST AI operacijų ir technologijų centre dirba 30 lietuvių. Įmonė planuoja aktyviai plėsti savo padalinį Lietuvoje, ieškodama naujų talentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)