Pasibaigus vasarai į sporto klubus sugrįžta vis daugiau klientų. Sportą lauke mėgstančius žmones į patalpas atvilioja besikeičiantys orai, kitus lankytis klube paskatina pasibaigusios atostogos ar naujo sezono pradžia. Šiemet ne visi sportuoti kviečiantys sporto klubai savo lankytojus pasitiko džiugia žinia – kai kuriuose jų prasidėjus rudeniui išaugo kainos.

Vilniuje gyvenanti Aistė pasakojo, kad raginimą greičiau pratęsti narystę dėl rudenį išaugsiančių kainų išgirdo dar vasarą. Moters teigimu, šios rugsėjo mėnesį iš tikrųjų pasikeitė. „Už sporto klubo „Impuls“ abonementą lizingu už mėnesį anksčiau mokėdavau 109 litus, dabar kaina siekia 120 litų“, - pasakojo ji. Pašnekovės teigimu, perkantys klubo narystę dabar taip pat turi mokėti daugiau - anksčiau kaina buvo 219, o dabar – jau 249 litai. Aistė sakė, jog sporto klubų kainos keičiasi jau ne pirmą rudenį, nors vasarą – nesumažėja.

Brangsta jau ne pirmą rudenį

Tai, jog kainos iš tiesų keičiasi, patvirtino ir „Impuls“ sporto ir sveikatingumo klubų tinklo direktorius Vidmantas Šiugždinis. „Taip, kainos mūsų klube šį rudenį nežymiai pasikoregavo. Nežymiai koregavosi narysčių kainos, jos pakilo nuo 2 iki 10 proc., papildomų paslaugų kainos išliko nepakitusios“, - paaiškino jis. Tiesa, V. Šiugždinio teigimu, tai klientų susidomėjimo sporto klubų paslaugomis nesumažino. „Kainos didėjo nežymiai, todėl klientų srautui, tai neigiamo poveikio neturėjo. Džiaugiamės šį rudenį sulaukdami, naujų, pas mus dar niekada nesportavusių klientų, bei po vasaros grįžtančių pailsėjusių nuolatinių mūsų klubo lankytojų“, - sakė jis.

Sporto klubo „Active gym“ atstovė Karolina patvirtino, kad po vasarą buvusių nuolaidų, rudenį kainos iš tiesų vėl grįžo į ankstesnį lygį - lyginant su vasaros laikotarpiu, pakilo. Situacija šiuo metu kiek kitokia vien todėl, kad klubas taiko rudeninę akciją naujiems klientams pritraukti. Mergina sakė, jog tokia kainodara taikoma todėl, kad vasarą sporto klubai paprasčiausiai tuštesni.

Paskambinus ir pasiteiravus apie kainas „The Royal Athletic club“ sporto klube, paaiškėjo, kad čia kainos rudeniop taip pat grįžo į prieš vasarą buvusį lygmenį. Tuo metu klube „Power Gym“ buvo pasakyta, kad vasarą „sumažintos“ kainos vis dar galioja, tačiau ateityje, pavyzdžiui, vieno mėnesio visos dienos narystė klube kainuos nebe 118 litų, kaip dabar, tačiau 130 litų.

Aurimas Kazėnas
Kad kainos jų klube keisis ateityje, patikino ir VŠĮ „Victoria Gym sporto ir laisvalaikio centro“ pardavimo vadovas Aurimas Kazėnas. „Victoria gym sporto ir laisvalaikio centre“ šį rudenį kaina kol kas nesikeičia. Visada esame orientuoti į klientų poreikius ir galimybes. Tačiau artėjant šildymo sezonui, kainos didės. Tikėtina, kad kaina didės visoms sporto klubo paslaugoms“, - sakė jis. Vyriškis patvirtino, kad klientų kiekis dėl to iš tiesų nemažėja: „Victoria gym“ džiaugiasi, kad turi daug nuolatinių klientų, kurie mėgsta atsivesti ir savo draugus sportuoti kartu, todėl klientų srautas nuolat didėja“.

Kainos auga ir dėl šildymo sezono

A. Kazėno teigimu, tai, jog šildymo sezonui artėjant kaina išauga, lemia padidėjusios šildymo sąskaitos. Jos daro tiesioginę įtaką sporto klubo išlaikymo kaštams. „Visi suprantame, kad sporto klubai vasara ištuštėja, nes žmonės renkasi alternatyvias sporto šakas gamtoje. Sporto klubai vasara sumažina kainas, o pasikeitus orams, būtent rudenį jas vėl atstato į pastovias, ar net pakelia“, - sakė pašnekovas. Jam pritarė ir „Active Gym“ dirbanti Karolina.

Vidmantas Šiugždinis
Kolegoms pritarė ir V. Šiugždinis. „Žinoma, su kainų pasikeitimu sezoniškumas taip pat susijęs. Vasara – sportuojančių lauke metas, todėl siūlomos paslaugos kainuoja mažiau“, - sakė jis. Tiesa, jis artėjančio šildymo sezono kaip kylančių kainų priežasties neįvardino.

V. Šiugždinio manymu, tai, kad reikės daugiau sumokėti už paslaugą, lėmė ir pasibaigusios sezoninės nuolaidos, kurios buvo taikomos vasarą. „Kita priežastis – investicijos į sporto ir sveikatingumo „Impuls“ klubų atnaujinimą, naujos įrangos įsigijimą. Taip pat daugelyje klubų išplėtėme savo siūlomų paslaugų spektrą“, - pakilusias kainas paaiškino pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)