„Mūsų atstovybės atidarymas Baltijos šalims yra labai savalaikis ir būtinas. Tai užtikrins tolesnį bendradarbiavimą. Taip pat turėsime daug dirbti, kad siektume investicijų į aplinkos projektus – tai vienas iš pagrindinių tikslų iki 2030 metų“, – atstovybės atidarymo renginyje sakė EIB prezidentas Werneris Hoyeris.

Finansų ministras Vilius Šapoka sakė, kad atstovybės atidarymas Vilniuje yra svarbus ne tik Lietuvai, bet visoms Baltijos šalims.

Jis taip pat sakė manantis, kad sprendimas Lietuvoje atidaryti EIB atstovybę bus aktualus naujiems projektams.

„Lietuvą su EIB visada siejo puikūs santykiai, labai vertiname visas EIB investicijas gausybėje svarbių sektorių – infrastruktūros, aplinkosaugos. (...) Dėl šios priežasties aiškiai matau, kad regioninė atstovybė bus aktuali naujiems projektams, naujoms finansinėms galimybėms“, – sakė V. Šapoka.

Lietuva EIB nare tapo 2004 metais. Kaip nurodo Vyriausybė, šiuo metu Lietuvai priklauso 367,13 mln. eurų įstatinio kapitalo (0,15 proc.).

Finansų ministerija nurodo, kad 2019 metais bankas skyrė beveik 530 mln. eurų projektams Baltijos šalyse, o per pastaruosius penkerius metus šis skaičius viršijo 2,5 mlrd. eurų. Pagrindiniai EIB paramos gavėjai buvo energetikos ir transporto sektoriai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)