Sekmadienį Delfi fotografas apsilankė neseniai atsidariusioje keliolikos restoranų erdvėje.

Vietos vadovė džiaugiasi itin dideliu susidomėjimu nuo pat pirmųjų dienų. Tiesa, po pirmos savaitės lankytojų srautas šiek tiek atslūgo, bet dabar kiekvieną savaitę pastebimas stabilus ir nuosaikus augimas. Iš dalies vadovė tai sieja su įsigaliojusiu Galimybių pasu.

„Neteko susidurti su problema, pritraukiant lankytojų srautus, jie tiesiog užgulė. Praėjo pirmasis etapas, pirmoji savaitė, kai daug lankytojų norėjo tiesiog pasifotografuoti ir apsižiūrėti. Nuo tos pirmos savaitės srautai jau šiek tiek smuko, bet nelabai stipriai, mes vis tiek jais nesiskundžiame, ypač savaitgaliais. Dabar bandome laviruoti tarp karantino reikalavimų ir visų norinčiųjų mus aplankyti“, – sako „Paupio turgaus“ vadovė Rūta Chadasevičiūtė.

Anot jos, čia lankosi ne tik vietos gyventojai, bet lankytojų atvyksta ir iš toliau. Savaitgaliais užplūsta tiek žmonių, kad sunkoka rasti laisvų vietų prie staliukų. Jų lauke yra apie 200, viduje su Galimybių pasu dar apie 100.

„Pačiomis pirmomis dienomis, kai įsigaliojo Galimybių pasas, viduje buvo užsėsti visi stalai. Nuo birželio padidinome vietų skaičių viduje.

Piko metu pas mus praktiškai visada būna pilnas užsėdimas. Didžiausias srautas yra savaitgaliais visu darbo laiku vienodai didelis. Darbo dienomis, priklausomai nuo laiko ir oro, daugiausiai lankytojų būna vakarais“, – pažymi R. Chadasevičiūtė.

Pašnekovė pripažįsta, kad nėra lengva suvaldyti visus srautus: „Labai jaučiame lankytojų atsipalaidavimą karantino reikalavimų atžvilgiu. Atsiranda tokių, kurie nori ginčytis, konfliktuoti ir pan. Bandome laviruoti. Ypač tai pajutome nuo Galimybių paso įsigaliojimo. Lankytojai nelabai nori suprasti, kodėl prie vienų stalų galima sėdėti, prie kitų – ne. Pas mus tokia tvarka viduje, nes turime kontroliuoti bendrą srautą, į vidų leisti tam tikrą kiekį žmonių.“

„Paupio turgaus“ vadovės teigimu, nesklandumų dėl Galimybių paso tikrinimo nekyla, tačiau pasitaiko pavienių atvejų, kai draugų kompanijoje vieni ateina su galiojančiais pasais, kiti ne.

Nors turgaus valdytojai čia iš pradžių planavo organizuoti ir renginių, tačiau kol kas šiuos planus nukėlė.

„Mūsų lūkesčiai viršyti nuo pat pirmo mėnesio. Kodėl neorganizuojame specialių renginių? Nenorime renginiais generuoti papildomo srauto, nes ir taip užtenka. Dabar tik galvojam, kaip papildomai pastatyti stalų ir sėdimų vietų, kad lankytojams būtų patogiau“, – pasakoja R. Chadasevičiūtė.

„Paupio turguje“ šiuo metu veikia 16 restoranų ir 3 barai. Turgus visomis savaitės dienomis dirba iki 22 val., tik alinė, turinti atskirą įėjimą, penktadieniais ir šeštadieniais dirba iki vidurnakčio.

NT bendrovė „Darnu Group“ į turgaus įrengimą investavo 2 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)