Bendrovės duomenimis, pirmąją mokslo metų dieną vandens suvartojimas paprastai išauga du kartus, palyginti su įprastų dienų piko valandomis.

„Rugsėjo 1-osios rytmetį, maždaug nuo 7 iki 10 valandos, jau kelerius metus iš eilės fiksuojame didžiausią metuose momentinį vandens suvartojimą. Mažiau nei rugsėjo pirmąją vandens suvartojama net per didžiąsias metų šventes – Kalėdas ar Velykas. Tai siejame su ypatingu šeimų pasiruošimu mokslo metų pradžiai“, – pranešime sako bendrovės „Vilniaus vandenys“ Klientų aptarnavimo tarnybos direktorius Saulius Savickas.

Anot bendrovės atstovo, šiuo laikotarpiu vandens suvartojimas ypač išauga daugiabučiuose, o vandentvarkininkams iškyla nemenkas iššūkis pasiruošti ir suvaldyti staigų vandens poreikio šuolį į viršų.

Su išaugusiu vandens vartojimo poreikiu bendrovė „Vilniaus vandenys“ susidūrė kelias vasaras iš eilės, kai tvyrojo didesni karščiai. Šią vasarą ženklių vandens vartojimo šuolių bendrovė nefiksavo.

„Pernai turėjome rekordiškai karštą birželį, dėl to kai kuriuose Vilniaus rajonuose net tris kartus išaugo per parą suvartojamas vandens kiekis, o piko valandomis poreikis buvo dar didesnis. Šiemet, nors vasara ir lepino gerais orais, didelių sausrų nepasitaikė, todėl vandens vartojimas buvo stabilus ir bendrai šiek tiek mažesnis nei pernai“, – sako S. Savickas.

Per šių metų vasarą Vilniaus ir jo aplinkinių rajonų gyventojai sunaudojo beveik 7,7 mln. kubinių metrų vandens, tai maždaug dešimtadaliu mažiau nei pernai tuo pačiu periodu. Palyginti dienos vandens suvartojimo vidurkius – šiais metais jis buvo 3,4 proc. mažesnis nei 2019 metų vasarą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)