Kaip rašoma pranešime spaudai, klientams, kurie bus finansiškai paveikti koronaviruso karantino (tie, kas neteks darbo, eis nemokamų atostogų, prastovų ne dėl darbuotojo kaltės ar negalės užsiimti individualia veikla ir dėl to negaus pajamų), „Vilniaus vandenys“ netaikys delspinigių ir atidės mokėjimus už paslaugas.

Nurodoma, kad bendrovė suteiks klientams ilgesnį terminą sąskaitoms apmokėti (pasibaigus karantinui), kiekvienas atvejis bus sprendžiamas individualiai, bus ieškoma abipusiai geriausio sprendimo.

Energetikos ministerija taip pat pranešė, kad siekiant padėti įveikti kylančius iššūkius, karantino laikotarpiu su finansiniais sunkumais susiduriantiems gyventojams, o atskirais atvejais ir verslui, bus galima atidėti atsiskaitymus už elektros energiją ir dujas.

Sunkia finansine padėtimi dėl įvesto karantino laikoma situacija, kuomet klientas netenka darbo, arba jo įprastinės pajamos minėtu laikotarpiu smarkiai sumažėja, pavyzdžiui, dėl darbovietėje paskelbtos prastovos. Verslo klientai dėl mokėjimų atidėjimo ar mokėjimų grafiko koregavimo galės kreiptis tais atvejais, jeigu dėl karantino jiems iškiltų pagrįsti tokių pakeitimų poreikiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją