Laikinuoju bendrovės vadovu paskirtas „Vilniaus vandenų“ klientų aptarnavimo skyriaus vadovas Gintautas Maniušis, o naująjį nuolatinį vadovą tikimasi surasti per mėnesį, BNS informavo bendrovės valdybos pirmininkas Darius Nedzinskas.

„Valdybos narių dauguma nuspręsta atšaukti generalinį direktorių Valentiną Miltienį iš pareigų. Tas padaryta nuo rytojaus, rytoj jo paskutinė darbo dieną. Iš jo laikinai pareigas perims klientų aptarnavimo skyriaus vadovas Gintautas Maniušis“, - BNS sakė D. Nedzinskas.

Jo teigimu, dabar valdyba ketina parengti naujojo nuolatinio bendrovės vadovo atrankos kriterijus ir per mėnesį tikimasi paskirti naują „Vilniaus vandenų“ generalinį direktorių.

„Tikslas yra surasti vadovą su tinkamomis kompetencijomis, profesinėmis žiniomis, nesusijusį jokiais ryšiais su politika ar politiniais procesais. Bus renkamasi tik pagal profesionalią žmogiškąją liniją“, - tvirtino „Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininkas.

„Vilniaus vandenų“ atstovė spaudai Rūta Mackevičiūtė BNS teigė, kad V. Miltienis nekomentuoja šios situacijos.

Anksčiau D. Nedzinskas BNS sakė, kad D.Miltienį iš pareigų atšaukti nuspręsta siekiant pokyčių įmonėje.

Neskaidriais viešaisiais pirkimais įtartas V.Miltienis buvo atleistas 2011-ųjų vasarį, prieš pat savivaldos rinkimus. Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) kaltino „Vilniaus vandenis“ 45 mln. eurų vertės dumblo apdorojimo įrenginius stačius pažeidžiant įstatymus ir rekomendavo pakeisti įmonės vadovybę.

V. Miltienis atleidimą skundė teisme, tačiau 2011-ųjų rugpjūtį nauja valdyba jį grąžino į postą, o V.Miltienis savo reikalavimus teisme atsiėmė.

Lietuvos žinios“ rugpjūtį rašė, kad 2013 metais modernius dumblo įrenginius pastačiusi bendrovė iki šiol nenaudoja jų visu pajėgumu, o pusiau apdorotas nuotekų dumblas vartotojų lėšomis toliau perduodamas kompostuoti privačiai bendrovei „Biastra plius“.
95,41 proc. „Vilniaus vandenų“ akcijų valdo miesto savivaldybė, likusias - Švenčionių, Šalčininkų ir Vilniaus rajonų savivaldybės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)