Kaip koalicijos partneriai sutarė pirmadienį pasirašytoje sutartyje, tokia iniciatyva yra skirta suteikti kryptį ir aiškų reglamentavimą naktinės ekonomikos vystymuisi.

„Dainyklos daug kam galbūt asocijuojasi su žodžiu girdyklos. Tai priešingai, eidami nuo girdyklų, mes norime sukurti tokias maitinimo įstaigas, kurios savyje turėtų kultūros dalelę, kas leistų jauniems atlikėjams ateiti ir vakarais atlikti savo programas, prisistatyti visuomenei ir kurti miesto įvaizdį“, – pirmadienį TV3 televizijai sakė V. Benkunskas.

„Tokia kultūra, kuri yra išsivysčiusi ir veikia Londone, Berlyne, manau tikrai gali rasti puikią vietą ir Vilniuje. (...) Kalbėsimės su maitinimo įstaigomis ir kursime skatinimo programą“, – akcentavo politikas.

ELTA primena, kad pirmadienį sostinės konservatoriai ir Laisvės partija pasirašė koalicijos sutartį. Politikai sutarė dėl esminių darbų ateinantiems ketveriems metams, nusprendė, kad į sostinės vicemerus deleguos po du atstovus, taip pat paskelbė ir dvylikos punktų darbų programą, kurių imsis naujoje kadencijoje.

Tarp užsibrėžtų tikslų – siekis pagerinti sąlygas susisiekimui pėsčiomis bei skirtingomis transporto priemonėmis, didinti sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą ir kokybę, užsimota iki 2030 m. tapti nulinio poveikio klimatui miestu ir kt. Kiekvienam tikslui įgyvendinti iškelti konkretūs uždaviniai.

Savivaldybės administracijai vadovaus Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas Adomas Bužinskas.

Daugumą naujos sudėties Vilniaus taryboje sudarys 28 nariai – 19 TS-LKD frakcijos atstovų ir devyni Laisvės partijos frakcijos nariai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją