UAB „Vilniaus prekybos“ ir M. Marcinkevičiaus sudaryta taikos sutartis užbaigė daugiau kaip 5 metus vykstantį ginčą. 2021 metais tiek Vilniaus apygardos teismas, tiek Lietuvos apeliacinis teismas visiškai patenkino „Vilniaus prekybos“ reikalavimus atlyginti žalą, kilusią M. Marcinkevičiui neteisėtai stabdant „Akropolius“ valdančių įmonių įsigijimą.

Šalių sudarytos taikos sutarties detalės yra konfidencialios, teigiama „Vilniaus prekybos“ pranešime.

„Džiaugiamės, kad nuo 2015 m. besitęsiantis teisinis ginčas dėl žalos atlyginimo pagaliau baigėsi. Visą šį laikotarpį laikėmės nuoseklios pozicijos kantriai gintis teisinėmis priemonėmis bei nesivelti į vykdomas viešųjų ryšių kampanijas prieš UAB „Vilniaus prekybą“. UAB „Vilniaus prekybos“ fokusas buvo ir yra į organizacijos ir verslų vystymą. Taigi, su M. Marcinkevičiumi sudaryta taikos sutartis UAB „Vilniaus prekybos“ krypties ir kasdienybės nekeičia, tačiau suteikia galimybę visą dėmesį skirti tiesioginei veiklai“, – pranešime cituojamas Andrius Mikalauskas, „Vilniaus prekybos“ direktorius.

Iš M. Marcinkevičiaus ir jo valdomų bendrovių visus su „Vilniaus prekyba“ susijusių įmonių akcijų paketus įsigijo „Bertona Holdings Limited“.

2022 m. sausio 12 d. pasirašyto sandorio sąlygos šalių konfidencialumo susitarimu neskelbiamos.

„Šiuo sandoriu „Bertona Holdings Limited“ tęsia savo investicinę veiklą. Taip baigiasi nemalonus laikotarpis, per kurį padaryta įvairios žalos daugeliui bendrovių, taip pat ir „Bertona Holdings Limited“ investicijoms. Tikiu, kad prasideda šviesesnis etapas, o jame ne tik mes, bet ir M. Marcinkevičius energiją skirsime prasmingiems sumanymams“, – teigia sutartį su M. Marcinkevičiumi pasirašęs „Bertona Holdings Limited“ Lietuvos skyriaus vadovas Ignas Staškevičius.

„Bertona Holdings Limited“ galutiniais naudos gavėjais po sandorio įvykdymo yra N. Numa, V. Numavičius ir I. Staškevičius.