Įmonė pranešė, kad sandoris bus įgyvendintas po to, kai leidimą dėl koncentracijos duos Konkurencijos taryba.

Anot pranešimo, „Vilniaus pergalė“ įmonę „Naujoji Rūta“ ketina įsigyti didindama veiklos pajėgumus ir eksporto apimtis, o viena didžiausių įmonių grupių Lietuvoje - koncernas „Achemos grupė“ konditerijos gaminių verslą parduoda, siekdama toliau optimizuoti savo verslų portfelį ir sutelkti dėmesį į turimas strategines veiklas.

„Siekiame koncentruoti grupės valdomų verslų profilį ir sutelkti investicijas daugiau į strategines veiklas tokias kaip chemijos pramonė, agroverslas, energetika, uosto krova ir kt. Todėl vadybiniai ir finansiniai resursai nukreipiami į koncerno strategines kryptis, kuriose matome didžiausią augimo potencialą bei sinergiją su kitomis grupės įmonėmis“, - pranešime teigia „Achemos grupės“ generalinis direktorius Linas Sabaliauskas.

2017 metais „Achemos grupė“ išplėtė savo žemės ūkio paslaugų verslą, įsigydama „Litagrą“, o šių metų pradžioje nukreipė investicijas į žaliosios energetikos projektus Čekijoje ir Kroatijoje. Šiose ir kitose strateginėse srityse planuojama tolimesnė plėtra bei investicijos.

Bendrovės „Vilniaus pergalė“ generalinis direktorius Rolandas Jančeris teigia, kad įmonė jau ne vienerius metus nuosekliai auga ir plečiasi - ypač eksporto rinkose. Dėl to veiklos pajėgumų didinimas įsigyjant bendrovę „Naujoji Rūta“ su jos konditerijos gamykla yra natūralus žingsnis.

„Praėjusiais metais eksporto rinkose augome 28 proc. Šiuo metu savo produkciją eksportuojame į 35 pasaulio šalis - tarp jų į tokias rinkas, kaip JAV, Kanada ar Pietų Afrikos Respublika. Šiuo įsigijimu pirmiausiai siekiame praplėsti veiklos apimtis, kad galėtume patenkinti visų rinkų, kuriuose vykdome veiklą, poreikius“, - pranešime teigia R. Jančeris.

Pasak jo, įmonė taip pat planuoja investuoti į naujas gamybines linijas bei rekonstruoti gamyklą.

Bendrovė „Naujoji Rūta“ pernai pagamino daugiau nei 2 tūkst. tonų produkcijos. Įmonės pajamos praėjusiais metais siekė 4,46 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)