Daugiau nei 11 mln. litų apyvartos atotrūkį iš esmės nulėmė sumažėjusios vištienos produktų kainos vidaus rinkoje, be to, mažiau gaminių parduota ir kiekine išraiška. Iš viso 2002-aisiais realizuota 9,5 tūkst. tonų paukštienos, arba 360 tonų mažiau nei užpernai.

Paskutinis metų mėnuo paukštynui buvo palankesnis dėl švenčių sezono - kiekine išraiška apyvarta ir pernai, ir užpernai buvo panaši, pinigine mažesnė 9,4 proc. - atitinkamai siekė 6,21 mln. ir 6,86 mln. litų.

Bendrovė įvykdė planuotą 2002 metų apyvartos užduotį ir skaičiuoja pelną. "Jis bus gerokai mažesnis nei užpernai, kai pavyko uždirbti rekordinę 12,8 mln. litų grynojo pelno sumą. Šiems metams planuojama apyvarta yra panašaus lygio kaip pernai", - Eltai sakė "Vilniaus paukštyno" vyriausioji finansininkė Antanina Bielinytė.

"Vilniaus paukštynas" pernai rekonstravo skerdimo cechą ir atnaujino dalį įrangos. Netrukus iš Olandijos turi būti atvežta ir sumontuota moderni skerdimo linija, atitinkanti ES reikalavimus. Visus skerdimo cecho rekonstrukcijos darbus numatoma užbaigti šiais metais. Ši investicija leis bendrovei išeiti į ES rinką.

Paukštynas dalį investicijų gavo iš SAPARD fondo - gruodį bendrovę pasiekė pirmieji 2 mln. litų paramos lėšų, šiuo metu tvarkomi dokumentai dėl 780 tūkst. litų pervedimo. Iš viso paukštynui yra suteikta 6,5 mln. litų SAPARD parama, kurią paukštynas per penkis etapus numato panaudoti iki 2003 metų pabaigos.

Iš viso į skerdimo cecho rekonstrukciją investicijos sieks per 14 mln. litų. Senoji linija jame dirbo jau 14 metų, be to, "nešvarus" cechas keičiamas ir į kita modernia įranga aprūpintas pagalbines zonas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją