"Kasdien pagaminame apie 35-40 tonų paukštienos ir jos gaminių. Tai kol kas yra galimybių riba, nes višta per dieną sudeda tik vieną kiaušinį. Gamybos pajėgumai bus didesni, kai išsiauginsime daugiau paukščių", - sakė "Vilniaus paukštyno" vyriausioji finansininkė Antanina Bielinytė.

Jos teigimu, šoktelėjusi paklausa gali ir atlėgti, tačiau psichologinį žmonių nusiteikimą dėl galimo ligų pavojaus pirkti mažiau jautienos pakeis įprotis valgyti daugiau paukštienos.

Pernai "Vilniaus paukštynas" pasiekė 66 mln. litų apyvartą, 1999 metais (65,7 mln. litų) ir uždirbo 3,08 mln. litų grynojo pelno (užpernai gauta 3,2 mln. litų). Šalies rinkoje iki šiol bendrovė pardavė 98 proc. gaminių.

Bendrovės visuotiniame akcininkų susirinkime kovo 30 dieną numatoma patvirtinti 2000 metų finansinės veiklos rezultatus ir paskirstyti pelną. Iki šiol keletą metų dividendų akcininkams bendrovė nemokėjo, jis visas skirtas investicijoms.

Kol kas dar nenuspręsta, ar bus mokami dividendai šiemet. A. Bielinytės teigimu, tai gali paaiškėti tik per akcininkų susirinkimą, tačiau dauguma smulkiųjų akcininkų jų tikisi. Šiuo metu bendrovę valdo apie 730 akcininkų, iš jų didžiausias yra "Kauno grūdai".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją