„Bendra išmokama žala bus apie 60 tūkst. Lt. Galutinė suma bus aiški, kai paskaičiuosime viščiukų–broilerių buhalterinę vertę jų gaišimo dieną ir utilizacijos išlaidas“,- sako UADB “Ergo Lietuva” Turto draudimo departamento direktorė Birutė Pluščauskienė.

Vilniaus apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos specialistai atlikę tyrimą, patvirtino, kad paukščiai pradėjo gaišti dėl hipertermijos, – esant aukštai oro temperatūrai patalpų vėdinimo sistema neužtikrino optimalaus temperatūros režimo palaikymo. Inspektorių nuomone, per didelė laikomų viščiukų koncentracija paukštidėse taip pat galėjo turėti įtakos masiniam jų gaišimui.

Kritusių viščiukų mėginiai buvo paimti laboratoriniams tyrimams, kad nustatyti, jog paukščių gaišimo priežastis – uždusimas, o ne užkrečiamosios ligos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją