Pernai minėtu metu vien iš gamybinės veiklos buvo uždirba daugiau nei 0,5 mln. litų neaudituoto grynojo pelno, jo taip pat buvo gauta iš finansinės veiklos.

"Metų pradžioje smarkiai smukusios produkcijos kainos mums neleido atsistoti iki šiol. Sudėtinga prognozuoti ir metų pelną, nes dabar sukamės apie nulį",- Eltai sakė "Vilniaus paukštyno" vyriausioji finansininkė Antanina Bielinytė.

Paukštyno apyvarta šiemet sausį-birželį buvo 29,894 mln. litų, arba 13,8 proc. mažesnė nei 2002 metais tuo pačiu laikotarpiu (34,694 mln. litų). Kiekine verte bendrovės pardavimai buvo beveik tokie patys - šiemet per šešis mėnesius parduota 4635 tonos produkcijos, pernai - 4659 tonos.

Antrasis pagal apyvartą ir užimamą rinkos dalį paukštynas - "Kaišiadorių paukštynas" per pusmetį uždirbo 405 tūkst. litų neaudituoto grynojo pelno, arba 32,5 proc. mažiau nei pernai sausį-birželį (600 tūkst. litų). Per pusmetį bendrovė šiemet pardavė produkcijos už 22,391 mln. litų, arba 7,7 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2002 metais (24,263 mln. litų). Paukštynas tikėjosi įveikti atsilikimą ir pelno uždirbti panašiai kaip pernai, bet dabar šias prognozes vertina atsargiai.

"Metai yra labai sunkūs ir prognozuoti, kaip jie pasibaigs, - sudėtinga",- teigė "Kaišiadorių paukštyno" vyriausioji ekonomistė Janina Venclauskienė.

Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai tęsia rekonstrukciją ir tikisi kitąmet gauti leidimus eksportuoti atšaldytą paukštieną į Europos Sąjungos šalis. Dabar tenkinamasi tik nedideliu eksportu į Latviją. Pagrindinis paukštynų akcininkas - "Kauno grūdai".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją