Nors didesnio pardavimų šoktelėjimo barų ir restoranų vadovai dar nepastebėjo, jie tikisi, kad būtent ketvirtadienio vakaras duos startą apyvartų ūgtelėjimui.

Daugiau triukšmo, daugiau pelno

„Kol kas didelio škotų antplūdžio nejaučiame, bet, manau, kad šiandien yra ta diena, kada pasijaus, be to, rytoj ir poryt. Be abejo, mažesnėmis ar didesnėmis grupėmis mes jų jau sulaukiame ir tuo labai džiaugiamės“, – sako „Piano Man“ vadovas Saulius Galdikas.

Jis pabrėžia škotų sirgalių itin laukiantis ne tik dėl jų išleidžiamų pinigų: „Labiausiai džiaugiuosi dėl to, kad škotai, kartu su airiais, yra tvarkingiausi, linksmiausi sirgaliai pasaulyje. Manau, dėl savo elgesio jie patys laukiamiausi ne tik pas mus, bet ir visame pasaulyje, nors gali kilti ir išskirtinių atvejų, tada antraštės skambės visai kitaip.“

Vilniaus g. įsikūrusio „La Birra Pub“ administratoriumi prisistatęs Ruslanas teigia, kad išties atvykus sirgaliams didėja ir apyvarta, ir pats žmonių kiekis: „Lietuviams įdomu žiūrėti į užsieniečius, patys lietuviai jais džiaugiasi, nors kartais jie būna ir nelabai kultūringi.“

Gringo“ baro vadovė Monika Vitkauskaitė visgi sako, kad labai didelio apyvartos augimo dėl atvykusių sirgalių anksčiau nebūdavo, nors išaugę pardavimai džiugindavo, to tikisi ir dabar.

„Apyvarta ūgtelėdavo, bet nepasakyčiau, kad labai smarkiai. Galbūt mes pripratę prie sirgalių, todėl nejaučiame kažko labai žymaus, užtat visada susidaro didesnis šurmulys, daugiau triukšmo“, – pažymi ji.

Nors daugiausia škotai perka alų, visgi ji atskleidžia, kad jie itin mėgsta ir alkoholinius kokteilius.

Konfliktų nebijo

M. Vitkauskaitė pabrėžia, kad nors škotai gana triukšmingi ir emocingi, konfliktų niekada nesukeldavo: „Būna visokių sirgalių, paprastai, vyresni, garbesnio amžiaus vyrai – ramesni, nei rėkauja, nei problemų būna, jei auditorija jaunesnė – jie gal ryškiau reiškia tas emocijas, bet nebūna piktybiški. Pas mus visuomet yra apsauga, ir jie lygiai taip pat kaip ir lietuviai kartais padaugina alkoholio.“

M. Vitkauskaitė sako pastebėjusi, kad prieš škotų sirgalių patys lietuviai pasidaro labiau emocingi, gyvesni.

„Mūsų baras laikomas sporto baru, todėl mums svarbu, kad jų būtų dėl bendro vaizdo“, – sako ji.

S. Galdikas sako konfliktų nebijantis, jis pažymi, kad škotai domisi vietine kultūra, yra smalsūs: „Škotija garsi savo alaus tradicijomis, todėl daugiausia renkasi alų, bando ragauti vietinių gėrimų, kurie yra įdomesni. Bet domisi nebūtinai vien alkoholiu, pavyzdžiui, šiandien turėjome grupę škotų, kuriems aiškinome, kur yra Holokausto muziejus.“

Barai pilni ir dėl krepšinio

Visgi barai pilni ne tik škotų, bet ir krepšinį stebėti susirinkusių lietuvių.

Sporto sirgalių baru save pristatančio baro „Stars and Legends“ direktoriaus pavaduotojas Rimas Žilakauskis sako, kad dėl vykstančio krepšinio čempionato vietos rezervuojamos itin staigiai.

„Šiandien laukiame lietuvių dėl vykstančio Europos krepšinio čempionato, o škotų nelabai sulaukiame, šiandien tik trys škotai buvo atėję kol kas, nors šalia yra viešbutis. Nežinau, gal jie šiame viešbutyje neapsistoja.

Viskas yra užrezervuota kelioms rungtynėms į priekį, jei tą pačią dieną, kada vyksta rungtynės, paskambintumėte – nepavyktų užsirezervuoti, žmonės prieš 2–3 dienas skambina ir rezervuojasi didelėmis kompanijomis“, – sako jis.

Jis džiaugiasi, kad sporto renginiai išties žymiai padidina apyvartą, todėl dėl neužsukančių škotų nesikremta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)