Į naują šilumos trasą planuojama investuoti iki 15 mln. litų, ši investicija leis bendrovei sutaupyti apie 3 mln. litų per metus. „Ši investicija leis ne tik sutaupyti, bet ir padidins šilumos tiekimo patikimumą – įrengę šilumos trasą, galėsime naudoti du alternatyvius šilumos tiekimo šaltinius“, - sakė „Vilniaus energijos“ prezidentas Jean Sacreste.

Šilumos trasos techninis projektas buvo parengtas dar 2005 metais. Apie 5,5 kilometrų ilgio Grigiškių šilumos trasa bus prijungta prie Vilniaus 3-iosios elektrinės. Šalia trasos bus klojamas optinio ryšio kabelis, skirtas valdyti sistemą ir rinkti informaciją apie šilumos tiekimo sistemos darbą. Netrukus, nustačius trasos statybų darbų terminus, bendrovė planuoja organizuoti darbų pirkimo konkursus.

„Vilniaus energija“ priklauso didžiausiai Europoje energetikos paslaugų kompanijų grupei „Dalkia”. Vilniaus centralizuoto šildymo sistemos kompanijai buvo išnuomotos 2002 metų vasario 1 dieną. „Dalkia“ yra vienintelė Vakarų Europos energetikos įmonė, valdanti energetikos bendroves Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją