„Mūsų dispečerinė gavo, kad galimai prie šulinio važiuojamojoje kelio dalyje Naugarduko g. 16 yra atsivėrusi įgriuva. Operatyviai informavome savo rangovus. Pirmiausias veiksmas, kuris paprastai yra daromas – rangovai užpylė skaldos ir sulygino važiuojamąją dalį, kad būtų galima atidaryti eismą“, –pasakoja R. Saulytė-Smalskė.

Jos žiniomis, situacija yra sutvarkyta ir eismas atstatytas.

Antradienį esą „Vilniaus vandenų“ inžinieriai aiškinsis, kodėl susidarė įgriuva, naikins priežastis ir numatys prevencines priemones, ką daryti su kitomis vietomis.

„Pirminėmis žiniomis, įtakos galėjo turėti gausios liūtys, kurios išplauna gruntą. Tuomet reikia tvirtinti, atstatyti kelio dangą – asfaltą. Antradienį jau bus žinomos priežastys ir bus pradėti įgriuvos atstatymo darbai. Šiuo metu padarytas avarinis sprendimas, kad būtų atstatytas eismas“, – sakė ji.

„Įgriuvos atsiranda dėl paprasto priežasties – atsiradus vandens nutekėjimui su laiku dėl nedidelės avarijos dėl įtrūkimo, vamzdžio sugniuždymo ar kitų priežasčių išplaunamas gruntas, po žeme susiformuoja ertmės, ir paskui nuo savo svorio įdumba asfaltas“, – aiškina E. Steponavičius.

Anot „Vilniaus vandenų“ atstovės, šiuo metu įgriuva pilnai užpilta, o kelias visiškai ir nebuvo uždarytas. Toje vietoje esą buvo pastatyti kelio ženklai, bet pravažiuoti buvo galima.

„Įspėjamasis ženklas, mūsų žiniomis, kad yra įgriuva, dar stovi, tikėtina, kad ir eismas dar bus lėtesnis, bet tikrai pravažiuoti galima“, – informuoja „Vilniaus vandenys“.

Grindos“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Egidijus Steponavičius patvirtino, kad „Vilniaus vandenų“ specialistai tvarko Naugarduko gatvėje susidariusią įgriuvą.

„Mes ją tik lokalizavome, pastatėme signalines gaires, kad kas nors neįlėktų ir informavome savininką – „Vilniaus vandenis“, – komentuoja „Grindos“ atstovas.

„Vilniaus vandenų“ atstovė kol kas negalėjo pasakyti, kiek tiksliai gali užtrukti taisymo darbai.

„Gali būti, kad įtrūkęs požeminis vamzdis. Dėl tokios priežasties darbai gali trukti vieną laiko tarpą, jeigu ten tik praplautas gruntas, reikės jį atstatyti – supilti ir sutvirtinti, tai šie darbai truks trumpiau. Bet rytoj žinosim tik priežastis, o pati asfalto danga dar nebus pakeista“, – sakė Renata Saulytė-Smalskė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)