Naujoji elektroninės bankininkystės sistema šiuo metu yra testuojama ir pradės veikti iki šių metų balandžio 18 dienos, pranešė bankas.

"Dėl sparčiai besivystančių informacinių technologijų, nuolat didėjančio paslaugos vartotojų skaičiaus ir aktyvumo, šios sistemos nepakanka norint patenkinti klientų lūkesčius", - sakė Vilniaus banko valdybos narys ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Audrius Žiugžda.

Jis žada, kad Vilniaus bankas savo klientams pasiūlys moderniausias ir patogiausias internetinės bankininkystės paslaugas Lietuvoje.

Banko informacinių technologijų specialistai įspėja, kad iki naujų paslaugų internetu pristatymo klientams dėl naujos sistemos diegimo darbų gali nepavykti iš karto prisijungti prie dabar veikiančio "VB Interneto".

Tai bankas rengiasi kompensuoti taikydamas 20 centų lėšų pervedimo internetu įkainių nuolaidą. Į kituose šalies bankuose esančias sąskaitas iki balandžio 18 dienos pervedimas kainuos 0,80 lito, o į Vilniaus banko sąskaitas - 0,60 lito (iki šiol šių paslaugų kainos buvo atitinkamai 1 ir 0,80 lito).

Praėjusių metų pabaigoje "VB Interneto" vartotojų skaičius buvo 377 tūkst. (54,1 proc. daugiau nei užpernai).

Elektroninės bankininkystės paslaugomis 2004 metų pabaigoje Lietuvoje naudojosi 925,33 tūkst. žmonių, arba maždaug 45 proc. daugiau nei prieš metus (637 tūkst.). Bendras pagrindinio "Vilniaus banko" konkurento "Hansabanko" elektroninės bankininkystės portalo "hanza.net" vartotojų skaičius augo 22,3 proc.- iki 420,7 tūkstančio.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją