Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ rinkodaros vadovė Elzė Rudienė Eltai sakė, kad nuo lapkričio 2 dienos parduotuvėse darbo laikas trumpinamas 1 valanda.

„Kuriam laikui trumpiname darbo laiką, nenumatome. Žiūrėsime, kaip klostysis situacija ir kokie bus reikalavimai iš atitinkamų institucijų, ar bus kažkokių ribojimų, ar nebus“, – Eltai sakė E. Rudienė.

Keičiasi „Akropolyje“ įsikūrusių parduotuvių darbo laikai, tačiau „Maxima“ dirbs nuo 8 iki 24 val., o „Eurovaistinė“ ir „Ermitažas“ – nuo 8 iki 22 val. Kavinių ir restoranų, taip pat laisvalaikio ir pramogų erdvių darbo laikas nustatomas individualiai, tačiau jie taip pat dirbs ne trumpiau nei iki 21 val.

„Pagrindinis mūsų dėmesys šiuo metu skiriamas saugumui – siekiame sudaryti maksimaliai saugią aplinką mūsų pirkėjams ir darbuotojams. Suprasdami rizikas, raginame savo klientus atidžiai planuoti savo pirkinius ir vieno apsilankymo metu įsigyti daugiau prekių ilgesniam laikotarpiui“, – sako „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ veikiančių parduotuvių darbo laikai nesikeičia.

„Akropoliuose“ taikomi sugriežtinti švaros ir higienos sprendimai: dezinfekcinėmis priemonėmis periodiškai valomos bendros erdvės ir dažniausiai liečiami paviršiai, visu pajėgumu veikia ventiliacinės sistemos, periodiškai keičiami oro filtrai. Visi „Akropoliuose“ dirbantys žmonės taip pat laikosi griežtos rankų higienos, stebi savo sveikatą bei dėvi apsaugines nosį ir burną dengiančias veido kaukes.

„Papildomai 100 tūkst. eurų investuojame ir į įrangą, kuri dažniausiai liečiamus paviršius – eskalatorių ir travelatorių ranktūrius – automatizuotai dezinfekuos ultravioletiniais (UV) spinduliais, taip pat į kitus papildomus švaros sprendimus. Raginame klientus elgtis atsakingai – ir toliau laikytis saugaus apsipirkimo rekomendacijų ir reikalavimų, taisyklingai dėvėti kaukes, laikytis saugaus atstumo. Saugokime save ir kitus“, – pranešime cituojamas D. Mertinas.

Darbo laiką trumpins ir „Panorama“

Taip pat pranešta, kad Vilniuje prekybos centre „Panorama“ nuo lapkričio 9 dienos visi prekybos centro nuomininkai dirbs valanda trumpiau.

„Nuolat ieškome būdų ką dar galime padaryti prevencinėje kovoje prieš koronoravirusą, todėl ir nusprendėme prisijungti prie Gynybos paramos fondo pilotinio saugios veiklos projekto“, – sako Birutė Kalanovaitė, PLC „Panorama“ vadovė.

Pasak jos, PLC „Panorama“ su Gynybos paramos fondu pradėjo bendrauti dar pirmosios bangos metu. Fondo ekspertai parengė du rekomendacijų paketus, kaip užtikrinti maksimalų lankytojų saugumą, o vėliau atliko auditą kaip tinkamai siūlomos priemonės buvo įgyvendintos.

Nuo šiol prekybos centro patalpose periodiškai budės Gynybos paramos fondo savanoriai. Jie stebės, ar lankytojai laikosi visų saugumo priemonių ir prireikus draugiškai suteiks reikalingą informaciją bei pagalbą. Be to, ateinančią savaitę PLC „Panorama“ viešosiose erdvėse atsiras specialios, lankytojų srautus reguliuojančios žymos, o nuo lapkričio 9 dienos visi prekybos centro nuomininkai dirbs valanda trumpiau.

Taip pat išliks ir visos kitos prevencinės priemonės: nuolat valomi ir dezinfekuojami paviršiai, dezinfekcinės priemonės, nemokamai dalinamos apsauginės veido kaukės, visu pajėgumu veikia pažangūs oro filtrai, naudojami ligoninėse ir oro uostuose. Be to, tualetuose bei darbuotojų patalpose įrengtos ir specialios aplinką dezinfekuojančios lempos.