Skelbiama, kad naujasis viadukas atidaromas rekonstruotame Vievio transporto mazge – dviejų lygių sankryžoje, kurioje susikerta magistralinis kelias A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ir krašto kelias Vievis–Aukštadvaris.

Planuojama, kad po renginio ministras kartu su bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovais apžiūrės netoli Vievio tvarkomas kelių ir geležinkelio sankirtas – tiltą per geležinkelį rajoniniame kelyje Vievis–Kazokiškės–Paparčiai–Žasliai bei šiuo metu įrengiamą tunelinę pervažą po geležinkeliu krašto kelyje Vievis–Maišiagala–Nemenčinė, aptars šios pervažos tvarkymo eigą.

ELTA primena, kad 2021 m. pabaigoje pradėjus Vievio transporto mazgo, kuriame susikerta valstybinės reikšmės magistralinis kelias A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda bei valstybinės reikšmės krašto kelias Vievis–Aukštadvaris, projekto įgyvendinimą, vadinamasis Paparčių viadukas buvo nugriautas.

Vietoj jo iškilo naujas, šiuolaikinius standartus atitinkantis statinys. Kartu buvo rekonstruoti į jį vedantys jungiamieji keliai, įrengta reikalinga infrastruktūrą pėstiesiems ir dviratininkams, triukšmo slopinimo užtvaras, apšvietimas, į žiedines rekonstruotos buvusios sankryžos.

Lyginant su anksčiau buvusiu senuoju viaduku organizuota eismo tvarka, dabartinis eismas iš dalies keisis dėl jungiamuosiuose keliuose įrengtų naujų, saugumą gerinsiančių, žiedinių sankryžų. Todėl vairuotojų prašoma būti atidžiais ir vadovautis informacinių ženklų nuorodomis.

Viso įgyvendinto projekto vertė – 11,8 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją