Praėjusiais metais baidarininkai upėmis plaukiojo jau kovo pabaigoje, tačiau šiemet pirmieji vandens mėgėjai nuomos punktuose pasirodė mėnesiu vėliau. Bet verslininkai sako nenusimenantys, nes vėlyvas pavasaris atnešė ir naudos. Upėse gausu vandens, todėl jos esą tapo dar įdomesnės poilsiautojams.

Akmenės rajone baidares nuomojanti verslininkė sako, kad norinčiųjų pasiplaukioti vaizdingąja Ventos upe ypač pagausėjo pastarosiomis savaitėmis – klientų srautai išaugo net kelis kartus. Tiesa, kad pritrauktų žmonių, teko apie 15 procentų mažinti kainas, tačiau užsakymu jau turima net liepos mėnesiui.

„Jau po 20–30 žmonių iš karto išplaukia. Ir gimtadienius nori žmonės gamtoje praleisti, nenori sėdėti prie stalo, mokytojai su moksleiviais plaukia. Yra ir po trečią kartą plaukia. Ir anksti pavasarį, vidury vasaros ir rudenį, todėl, kad tuomet visai skirtinga gamta“, – teigia bendrovės „Ventos baidarių centras“ direktorė Lina Vaičkuvienė

Rinkos pagyvėjimo tikisi ir kaimo turizmo sodybos. Praėjusiais metais šis sektorius, anot kaimo turizmo asociacijos, susitraukė trečdaliu, tačiau šiemet tikimasi, kad klientų srautai augs, o ir apklausos rodo, kad žmonės šią vasarą mieliau atostogaus Lietuvoje.

Esą pirmieji šių metų mėnesiai buvo gana ramūs, bet jau gegužę pasijuto pagyvėjimas. Kaimo turizmo sodybos sulaukia vis daugiau užsakymų, o kai kurios liepos ir rugpjūčio savaitgaliais jau nebeturi laisvų vietų.

Asociacijos teigimu, populiariausios poilsiavietės šalia ežerų ir upių, todėl daugiausiai klientų sulaukia Aukštaitijos ir Žemaitijos verslininkai. Praėjusiais metais paslaugų kainos mažėjo apie penktadaliu, šiemet para poilsio sodyboje, manoma, vidutiniškai kainuos nuo 30 iki 60 litų.

„Kainos gali mažėti iki 20 proc. Atvykstantiems labai trumpam poilsiui – vienam vakarui ar dienai – nelabai galima tikėtis nuolaidų, bet tie, kurie atvyksta 3 dienom ar savaitei, manau, kad kainos tikrai kris“, – teigia sodybos „Ašos malūnas“ savininkė Junata Knitienė.

Didžiausio poilsiautojų antplūdžio tikimasi liepą ir rugpjūtį.