Jau paviešinti sprendiniai, kaip atrodys naujasis pastatas, kuris iškils ant alytiškių mėgstamo pėsčiųjų tako. Teks iškirsti ir kone trisdešimt prie Sveikatingumo tako augančių medžių.

Vietoje šiuo metu teritorijoje esančios žaliosios vejos bus įrengta 62 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Sklype, kuris ribojasi su Statybininkų, Topolių ir Naująja gatve planuojamas statyti prekybos centras apims didžiąją dalį teritorijos, todėl nuo Topolių link Sveikatingumo tako besidriekiančio šaligatvio nebeliks. Sumažės ir čia augančių medžių. Sklypo savininkė įmonė „Vita activa“ planuoja iškirsti 28 į sklypo ribas patenkančius medžius.

Čia augančius uosius rugsėjo mėnesį jau buvo bandoma numarinti: specialiu įrankiu buvo nuplėšta medžių žievė, jų kamienas ir dirvožemis apipilti augalus naikinančiu chemikalu ir druska, o kaltininkų tąkart nustatyti nepavyko.

Tiesa, tik trys iš aštuonių sužalotų uosių auga „Vita activa“ priklausančiame sklype.

Dėl planų Topolių gatvėje statyti dar vieną prekybos centrą dar šių metų pradžioje kilo visuomenės pasipriešinimas, mat pagal pirminį projektą, pastatas buvo suprojektuotas ant Sveikatingumo tako.

Kiek vėliau buvo atsižvelgta į visuomenės pastabas, pastatas nuo Sveikatingumo tako patrauktas, netgi surengtas kviestinis prekybos paskirties pastato Topolių g. 1, Alytuje architektūrinės koncepcijos konkursas, kad rengiamas projektas kuo geriau atitiktų gyventojų lūkesčius.

Nors konkurse dalyvavo du architektai, o vienas jų pateikė itin modernaus ir į tradicinį prekybos centrą nepanašaus pastato vizualizaciją, užsakovas pasirinko kitą variantą, labai artimą pirminiam projektui, kuris panašus į jau esančius „Norfos“ prekybos centrus.

Kada prasidės statybos, kol kas dar nėra aišku, nes užsakovas iš Alytaus miesto savivaldybės turi gauti statybą leidžiantį dokumentą.

Šiuo metu yra baigta ilgai užtrukusi viešinimo procedūra.