Už akivaizdžius Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimus 1200 litų bauda buvo paskirta Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Robertui Stanioniui už tai, kad, rengdama Veiverių gatvės ir krantinės ties Marvelės gatve statybos darbų konkursą, administracija nesilaikė įstatymo reikalavimų -nepaprašė vienos iš konkurse dalyvavusios bendrovės "Kauno keliai" ištaisyti netikslius ir neišsamius duomenis apie savo kvalifikaciją, nereikalavo pagrįsti pasiūlytą labai žemą kainą ir kt.

Neseniai pinigine bauda buvo taip pat nubaustas AB "Klaipėdos nafta" generalinis direktorius Jurgis Aušra dėl pažeidimų vykdant nuotėkų valymo įrenginių statybos darbų pirkimo konkursą.

Padidinti baudas Viešųjų pirkimų tarnybai leido šiemet įsigaliojusios naujojo Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatos. Anksčiau baudos negalėjo viršyti vieno tūkstančio litų, o dabar jos siekia nuo 500 iki 2500 litų. Pakartotinai padariusius pažeidimus pareigūnus galima bausti dar griežčiau - bauda iki 5000 litų su nušalinimu nuo darbo (pareigų).

Išaiškintų nusižengimų analizė, pasak tarnybos Ryšių su visuomene skyriaus, rodo, jog perkančiųjų organizacijų viešųjų pirkimų komisijos dažniausiai ignoruoja įstatymo straipsnius, reglamentuojančius pirkimų procedūras, o įstaigų ir organizacijų vadovai taikstosi su pažeidimais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją