„Asociacija kartu su Ūkio ministerija ir Statistikos departamentu jau buvo beveik suradę sprendimą. Tačiau procesas dėl kažkokių priežasčių vis gaišinamas, atidedamas. Jau praėjo lygiai metai, kaip mes susitikinėjame. Man labai keista, kad per metus negalima pakeisti vienos formuluotės“, - sako Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Ji neigė, kad trumpalaike būsto nuoma užsiimantys asmenys sukuria didelę konkurenciją viešbučiams. Nors gyventojų, skelbiančių savo pasiūlymus platformose „Airbnb“ ir „Booking.com“ daugėja, tačiau su jų konkurencija esą susiduria tik mažesni viešbučiai, turintys 15-25 kambarius. Sunkiausia konkuruoti kurortiniuose miestuose veikiantiems mažiems viešbučiams.

Iki šių metų pabaigos Europos Komisija (EK) žada parengti ir išplatinti Europos Sąjungos (ES) valstybėms narėms skirtas gaires, kurios padėtų spręsti trumpalaikio apgyvendinimo paslaugų sektoriaus reglamentavimo problemas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)