Ketvirtadienį išplatintame „Maxima LT“ pranešime spaudai rašoma, kad iš viso pirmąją Velykų dieną Lietuvoje dirbs maždaug ketvirtadalis arba 60 tinklo parduotuvių ir penktadalis visų mažmeninės prekybos tinklo darbuotojų.

Vilniuje ir Kaune pirmąją Velykų dieną dirbs po tris, Klaipėdoje – dvi, o visuose kituose miestuose – po vieną „Maxima“ parduotuvę. Jos dirbs kiek trumpiau nei įprasta – darbą pradės 10 val. ryto, didžiosios „Maximos“ dirbs iki 22 val., mažosios – iki 20 val.

„Pastebėjome, kad nemažai daliai pirkėjų ši naujovė sukėlė papildomų rūpesčių – žmonės ieškojo kur ir per šventines dienas nusipirkti reikalingų produktų, šturmavo nutarusias dirbti mažąsias parduotuves ir degalines. Sulaukėme ne vieno nusivylusio kliento skundo, todėl ieškome naujų, kompromisinių sprendimų bei siekiame maksimaliai suderinti pirkėjų bei „Maxima“ darbuotojų interesus,“ – pranešime spaudai cituojamas bendrovės generalinis direktorius Gintaras Jasinskas.

Kiti pyksta, bet seka paskui

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila DELFI sakė, kad prekybos tinklas apsisprendė dirbti, tačiau dar galutinai nesuderintas nei darbo laikas, nei dirbsiančių parduotuvių sąrašas.

Jo teigimu, iniciatyvą nedirbti per didžiąsias šventes pasiūlė „Maxima LT“, kuri dabar elgiasi priešingai. „Mes šią iniciatyvą palaikėme tada (pernai – DELFI) ir palaikome dabar, tačiau pažadas liko netesėtas, todėl iš anksto atsiprašome savo darbuotojų“, – tvirtino jis.

„Rimi Lietuva“ atstovė spaudai Rasa Juodkienė DELFI sakė, kad prekybos tinklas nusprendė, kad Velykų sekmadienį dirbs visos „Rimi“ parduotuvės, tačiau kol kas dar neapsispręsta, koks bus jų darbo laikas.

„Velykų pirmąją dieną dirbsime, nes mūsų konkurentai nepaliko kito pasirinkimo“, – priežastį įvardijo ji.

Susitarimo laikysis

„Norfos mažmena“ planuoja laikytis dar 2007 metų spalį priimto susitarimo. Prekybos tinko atstovas ryšiams su visuomene Darius Ryliškis apgailestavo, kad „Maxima LT“ sulaužė susitarimą, o kiti tinklai elgiasi taip pat.

„Norfa“ nedirbs sekmadienį, nes mes vertiname savo darbuotojus ir norime, kad jie galėtų švęsti Velykas kartu su šeimomis. Mes taip elgiamės žinodami, kad turėsime praradimų, nes mūsų konkurentai dirbs“, – DELFI sakė D. Ryliškis.

Pernai pirmą kartą gruodžio 25 dieną pirmą kartą nedirbo visi Lietuvos prekybos centrai. Sausio 1-ąją jie taip pat buvo uždaryti.

Didieji prekybos tinklai susitarimą nedirbti pirmąją Kalėdų, pirmąją Velykų ir pirmąją Naujųjų metų dieną priėmė pernai spalį Lietuvos prekybos įmonių asociacijos posėdyje. Šiomis dienomis savo prekybos neriboja degalinės.

Kaip vertinate „Maximos“ sprendimą sulaužyti duotą pažadą nedirbti per šventes? Atsakykite į klausimą kolonoje dešinėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją