Sakydamas kalbą verslo konferencijoje Paragvajuje, C. Slimas pareiškė, jog atėjo laikas radikaliai pertvarkyti žmonių darbo grafiką, rašo vestifinance.ru. Užuot ėję į pensiją 50 ar 60 m., turėtume eiti į pensiją vyresnio amžiaus.

„Žmonėms reikėtų dirbti ilgiau – iki 70 ar 75 m., ir tik tris dienas per savaitę, maždaug 11 valandų per dieną“, – pabrėžė jis.

Dirbdami tris dienas per savaitę turėsime daugiau laiko poilsiui, todėl pagerės gyvenimo kokybė. Jeigu žmogus turės keturias laisvas dienas, tai taps geru katalizatoriumi pramogų industrijai – žmonės ras, kuo užsiimti.

74 m. magnatas yra įsitikinęs, kad tokia reforma pagerintų dirbančių žmonių sveikatą, produktyvumą, o tai padėtų išspręsti finansines problemas, susijusias su ilgaamžiškumu.

Neseniai C. Slimas vėl buvo išrinktas turtingiausiu pasaulio žmogumi, nes stipriai pabrango telekomunikacijų giganto „America Movil“ akcijos tiek JAV, tiek Meksikos fondų rinkose.

2013 m. gegužę buvusį turtingiausią pasaulio žmogų – vieną iš „Microsoft“ įkūrėjų Billą Gatesą C. Slimas nustūmė į antrą vietą.

C. Slimo kompanijos „America Movil“ vertė padidėjo 1 proc., arba 808,6 mln. dolerių (2 mlrd. Lt) todėl „Forbes“ padidino jo turtą iki 79,6 mlrd. dolerių (204 mlrd. Lt) (B. Gateso turtas – 79,1 mlrd. dolerių; 202 mlrd. Lt).

„America Movil“ akcijų vertė didėja nuo tada, kai neseniai kompanija paskelbė apie planus atsikratyti neprofiliuoto turto dėl naujų antimonopolinių įstatymų, reguliuojančių Meksikos telekomunikacijų technologijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)