Kiek anksčiau verslininkas perrašė savo nekilnojamąjį turtą broliui, o įmonių valdymą perkėlė į Kiprą.

S. Zacharinas yra vienas turtingiausių šalies žmonių. Pernai metais jis buvo įvardintas kaip trečias turtingiausias Latvijos verslininkas. Jo turtas siekė 79 mln. latų (388 mln. Lt).

Portalas pridūrė, kad kol kas neturi informacijos nei apie Zacharinų šeimos galutinį kelionės tikslą, nei apie priežastis, kodėl „Liepajas metalurgs“ akcininkas nusprendė palikti Latviją praėjus beveik dviem savaitėms nuo tada, kaip prieš jį buvo pradėtas baudžiamasis procesas. S. Zacharinas yra įtariamasis šioje byloje, liepos 30 dieną jis turi pasirodyti kriminalinės policijos apklausoje.

„Liepajas metalurgs“ spaudos tarnybos vadovė Simona Laiveniece interviu naujienų agentūrai BNS sakė, kad dabar atostogauja ir neturi informacijos apie S. Zacharino keliones.

Gegužės 14 dieną policija atliko kratą „Liepajas metalurgs“ vadovybės ir akcininkų kabinetuose bei gyvenamosiose vietose, tačiau tada įtariamųjų nebuvo. Per kratą buvo paimti kompiuteriai ir dokumentai.

Liepos viduryje „Liepajas metalurgs“ akcininkui S. Zacharinui buvo suteiktas įtariamojo statusas. Be to, buvo pritaikytos kardomosios priemonės – policijos priežiūra ir draudimas užimti pareigas.

Liepos 12 dieną „Liepajas metalurgs“ vadovybė pateikė planą kreditorių klubui, Ekonomikos ministerijai ir Finansų ministerijai. Pastaroji, peržiūrėjusi „Liepajas metalurgs“ planą, aptiko nemažai trūkumų. Pagal susitarimą su kreditorių klubu, šios savaitės eigoje „Liepajas metalurgs“ turi planą patobulinti.

Balandį vyriausybė suformavo darbo grupę „Liepajas metalurgs“ problemoms spręsti. Ji kartu su kreditorių klubu pasiūlė stambiausiems įmonės akcininkams S. Zacharinui, Iljai Segalijui ir Kirovui Lipmanui susitarti dėl situacijos stabilizavimo ir gamyklos veiklos tęsimo priemonių. Susitarimas numatė, kad akcininkai perduos savo akcijas kreditoriams už vieną latą bei investuos į įmonę po 10 milijonų latų (49 milijonus litų) kiekvienas, tačiau jis taip ir nebuvo pasirašytas.

Ketvirtadienį, liepos 25 dieną, Finansų ministerija iš valstybės biudžeto Italijos bankui „UniCredit S.p.A“ sumokėjo valstybės garantuoto kredito „Liepajas metalurgs“ pagrindinės sumos likutį. Kreditas siekia 67,5 milijono eurų (233 milijonus litų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)