Jo teigimu, prasmę turintis darbas, o ne didelis atlyginimas yra pagrindinė paskata dirbti „Falck“.

Pritraukti gerų darbuotojų įmonei padeda ir 110 metų istorija bei tai, kad apie „Falck“ prekės ženklą vaikai Danijoje sužino būdami vos 3 metų – tuo pat metu, kai kitose šalyse jiems papasakoja apie ugniagesius ar paramedikus.

Darbuotojų paieškos įmonės „Master Class Lietuva“ konferencijoje „Personalo spindesys ir skurdas. Talentai: iššūkis – surasti ir išlaikyti“ pranešimą skaitysiantis P. Agergaardas interviu DELFI teigė, kad geriausios sąlygos darbuotojams sukuriamos bendradarbiaujant su profesinėmis sąjungomis.

– „Falck“ yra pakankamai gerai vertinamas darbdavys Danijoje. Ką sugebate pasiūlyti savo darbuotojams?

– Turime labai daug žmonių, kurie pas mus dirba jau daug metų. Vienas didžiausių privalumų yra tai, kad „Falck“ darbuotojai klientams teikia ypač vertingas paslaugas. Jie gelbėja žmones, gesina gaisrus. Dėl to jie žino, kad jų darbas turi prasmę. Danijos gyventojai nuo pat mažumės, būdami vos 3 metų, žino kas yra „Falck“.

– Įsivaizduoju, kad „Falck“ darbuotojų darbo valandos yra gana sudėtingos, jie dirba naktimis ir t.t. Kaip sprendžiate šį klausimą?

– Taip, tai yra mūsų darbo dalis. Turime skirtingas pamainas, susitarimus su darbuotojais. Šiuos dalykus bėgant metams išsprendėme kartu su profesinėmis sąjungomis. Susiderėjome dėl geriausio būdo kaip dirbti mūsų srityje.

Vienas svarbiausių dalykų „Falck“ yra bendradarbiavimas ir supratimas, ką mūsų darbuotojai daro. Pavyzdžiui, kai jie nuvyksta į įvykio vietą, turi tikėtis bet ko.

– Kokio dydžio yra vidutinis atlyginimas jūsų bendrovėje? Ar jis smarkiai skiriasi nuo šalies vidurkio (apie 3,5 tūkst. eurų)?

– Nemanau, kad algos dydis jums būtų įdomus, nes jis nuo Lietuvos lygio labai skiriasi. Manau, kad mes mokame normalius atlyginimus Danijos kontekste.

– Vis dėlto, ar atlyginimas yra svarbus kriterijus žmonėms, kurie sprendžia dėl įsidarbinimo „Falck“?

– Ne. Manau, kad prasmę turinti veikla yra svarbiau. Save apibūdiname kaip įmonę, kurioje dirbantys žmonės padeda žmonėms. Manau, kad tai yra pagrindinė paskata dirbti „Falck“.

Peter Agergaard

– Papasakokite šiek tiek plačiau apie tai kaip pritraukite profesionalus.

– Svarbu pabrėžti, kad mes dukart per metus organizuojame specialią apmokymų programą būsimiems darbuotojams. Vienu metu turime apie 100 kandidatų. Esmė ta, kad jei žmogus nori dirbti gelbėjimo tarnyboje, iškart pagalvoja apie „Falck“.

– Tai daugumą savo darbuotojų patys ir apmokote?

– Jei žmogus neturi paramediko specialybės, tada būtinai turi sudalyvauti mūsų mokymuose.

– Tai pakankamai didelė investicija įmonei, turite skirti daug resursų dar prieš tai, kai žmonės realiai pradeda dirbti.

– Na, jie pradeda dirbti, bet negali atlikti visų reikalingų užduočių, vykti į įvykio vietas ir t.t. Paprastai jie dirba pagalbininkais.

– Kokios įtakos darbo santykių reguliavimas turi geros atmosferos darbo vietoje sukūrimui?

– Reguliavimas apibrėžia tai, kaip, pavyzdžiui, galima dirbti pamainomis. Tačiau mes jį suvokiame kaip ribas to, ką galima padaryti. Kartu su profsąjungomis sprendžiame, kokios taisyklės yra tinkamiausios darbuotojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)